Ποια μάσκα του ταιριάζει;

Ποια μάσκα του ταιριάζει;



Διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πολίτες έδωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροονϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο ίδιος σημείωσε πως μπορεί να φαντάζει παράλογο πως «πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς», αλλά εξήγησε, πως πλέον αλλάζουν τα δεδομένα.
«Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό (σ.σ. μετακίνησης) ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση».
Οι συνθήκες, πλέον, είναι άλλες, είπε και τόνισε
πως «η κοινωνία θα ανοίξει, τα μέτρα θα διατηρηθούν αλλά δεν θα τηρούνται πάντα».
Έκανε λόγο για ένα «συμπληρωματικό μέτρο», το οποίο θα βοηθήσει, «όχι για να μην κολλήσουμε αλλά να μην τον μεταδώσουμε».
Εξέφρασε την κατανόησή του για το ότι δεν υπάρχει ομοφωνία επί του θέματος.
Ακόμη, ξεκαθάρισε πως δεν συστήνεται η χρήση των μασκών που φορούν οι ειδικοί, αλλά για πάνινες, υφασμάτινες ή ακόμη και χάρτινες μάσκες, που μπορεί κάποιος να φτιάξει εύκολα στο σπίτι του.


Τέλειο! Εμείς οι νηπιαγωγοί θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε σημαντικά ανασύροντας από τα αρχεία μας πολλές ευφάνταστες μάσκες και να τις παράγουμε μαζικά προς δόξα του εθελοντισμού!  ΨΑΛΙΔΙ-ΚΟΛΛΑ –ΧΑΡΤΙ.
Υπάρχει βέβαια και η τεχνική της πάνας και της σερβιέτας αλλά αυτές δεν συνιστώνται επιστημονικά…. Εμείς , ό,τι πει ο γιατρός…
Ίσως έτσι θα μπορούσαμε να πάμε στα νηπιαγωγεία χωρίς νήπια και να γλυτώσουμε την ανοσία αγέλης καθώς οι πενηντάρες και οι πενηντάρηδες του  και άνω του κλάδου  αυξάνονται.
 Θα μπορούσαμε να χαρίσουμε και μία στον λοιμωξιολόγο της καρδιάς μας
Στην προκειμένη  θα ταίριαζε μάλλον    η μάσκα της πονηρής νυφίτσας…
Ένας νηπιαγωγός μέσης ηλικίας …

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις