ΤΕΣΤ…..ΤΕΣΤ....ΤΕΣΤ…. σε όλους

ΤΕΣΤ…..ΤΕΣΤ....ΤΕΣΤ…. σε όλους

…..Ζήτησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγεσούς τη Δεύτερα 16/3 απ’ όλα τα κράτη προκειμένου να εφαρμόσουν τη στρατηγική περιορισμού της επιδημίας του κοροναϊού.

Η βασική φιλοσοφία του ΠΟΥ, περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων και δεύτερο την απομόνωση των κρουσμάτων από τους υγιείς. Αυτό είναι σημαντικό μίας και έως 80% των φορέων του νέου ιού είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι όμως και αυτοί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Μάλιστα υπάρχουν χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Γερμανία, η Τσεχία, που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών διαγνωστικών test και περιμένουν αποτελέσματα.

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση, ο ΕΟΔΥ και ο καθηγητής - εκπρόσωπός της, Σ. Τσιόρδας -αν και απόφοιτος του Χάρβαρντ με άριστα- δεν συμφωνούν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Συγκεκριμένα ο Τσιόρδας δήλωσε το Σάββατο 14/3 ότι το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται μόνο σε ασθενείς με πνευμονία ή σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, παραδεχόμενος έτσι έμμεσα ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η στρατηγική περιορισμού της πανδημίας, όπως λέει ο ΠΟΥ, αλλά ένα κράμα με την στρατηγική της «ανοσίας αγέλης».

Αυτό θα έχει όμως ολέθρια αποτελέσματα για έναν μεγάλο αριθμό ασθενών -μεγάλες ηλικίες, με συνοδά προβλήματα υγείας κ.α.- αλλά και οικονομική ζημιά για όσους θα νοσήσουν ελαφρά αλλά θα αναγκαστούν να διακόψουν τις δουλειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς γίνεται ήδη στην ΙΤΑΛΙΑ -όπου δεν ελέγχθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού- και ήδη βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα στους ασθενείς αλλά και στο ιατρικό προσωπικό.

Η λογική του περιορισμού του κόστους από το κράτος και της μετακύλισης στις πλάτες των πολιτών είναι μια χρόνια πολιτική, που ασκήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας και είχε σαν αποτέλεσμα την ένταση της ταξικότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

ΟΙ «επιφανείς» (πλούσιοι πολίτες-επιχειρηματίες, βουλευτές, τηλεπερσόνες) που βγήκαν και ανακοίνωσαν ότι είναι φορείς του νέου ιού, έχουν την οικονομική άνεση να προσφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, να πληρώσουν το αντίτιμο για το τεστ ανίχνευσης, που υπολογίζεται από 150-300 ευρώ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την πλειοψηφία των εργαζομένων που δεν έχουν τα χρήματα για να καταφύγουν στην ιδιωτική υγεία.

Αλλά και γιατί να καταφύγει κάποιος στην ιδιωτική υγεία; Η υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό που ζει και εργάζεται στη χώρα-ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Το κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε όλο το λαό, μιας και ο λαός την έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές με την καθημερινή του εργασία, την κλεμμένη υπεραξία αλλά και τις εισφορές που πληρώνει στα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι φανερό ότι με αφορμή την επιδημία του νέου ιού η κυβέρνηση θέλει να εμπεδώσει και στον τομέα της περίθαλψης και της υγείας, μια αντίληψη που μετακυλύει το κόστος στις πλάτες των ασθενών. Αυτοί που σχεδίαζαν να κάνουν τα Νοσοκομεία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και να δουλεύουν με ΣΔΙΤ, κομπάζουν ότι πασχίζουν για τη Δημόσια Υγεία. Από πότε μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες να διεκδικήσουμε:

-ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑ0

-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ -εδώ και τώρα- ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

- ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ 

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ φροντίδα υγείας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση