ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ !

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ !


ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η κατάργηση της αργίας –ή έστω της ημιαργίας– των Τριών Ιεραρχών στην  εκπαίδευση είναι φανερό ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την γιορτή της 17 του Νοέμβρη και για την αργία της 7 του Γενάρη.

·         Ταυτόχρονα όλος ο εσμός και το κηφηναριό (Τζήμερος και λοιποί) που ξεπροβάλλει  κάθε φορά για να χύσει τη χολή του για τις αργίες των εκπαιδευτικών προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυβερνητική επίθεση επιστρατεύτηκε εκ νέου  σε διατεταγμένη αποστολή. 
Από κοντά και ο Αρχιεπίσκοπος να δηλώνει πως η εκκλησία δεν ευλογεί το καθισιό, είναι γνωστές εξ άλλου οι….στενές σχέσεις των αγίων πατέρων με την εργασία και τον βιοπορισμό!
·         Γίνεται σαφώς φανερό και στον πιο… φιλικό προς την κυβέρνηση εκπαιδευτικό πως η σφοδρότητα της επίθεσης που θα ακολουθήσει πρέπει να εμπεδωθεί και να γίνει αποδεκτή εκ των προτέρων μέσα σε ένα κλίμα ζόφου και φόβου. Όπως έγινε με τους φοιτητές στη ΑΣΟΟΕ που ξυλοκοπήθηκαν βάρβαρα από τα ΜΑΤ, όπως γίνεται με κάθε λαϊκή και εργατική κινητοποίηση, με την κατάργηση της απεργίας και το φακέλωμα των σωματείων, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ,και τις απαγορευμένες πορείες.
·         Ήδη έχουν προαναγγελθεί σκληρά ταξικά μέτρα και μαραθώνιοι εξετάσεων και αξιολογήσεων ακόμη και από το δημοτικό (!) ενώ προαναγγέλθηκε σκληρό τιμωρητικό –πόιντ σύστεμ− σύστημα «αξιολόγησης» για τους εκπαιδευτικούς και παγιοποίηση των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση .
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μία σφοδρή επίθεση στα εργασιακά, εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα ενώ η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία την βοηθά να υλοποιήσει αυτή της την πολιτική.
Είναι επίσης φανερό πως το κίνημα των εργαζομένων στην εκπαίδευση πρέπει αντίστοιχα να προετοιμαστεί μέσα στα σχολεία, στα πρωτοβάθμια σωματεία και με την ενότητα στη δράση να αντιμετωπίσει μια τόσο σφοδρή και βάρβαρη επίθεση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις