ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σας συστήνουμε και σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση "οι Γειτονιές του κόσμου.¨"
Όσοι θα ήθελαν πρόσκληση μπορούν να μου στείλουν μήνυμα
ή να τηλεφωνήσουν
Ο.Σ,


«Να τη στο μεσοπόρτι σκυμμένη κιόλας η άνοιξη. Μη φοβάσαι» - Πρόσκληση , στην παράσταση "Οι Γειτονιές του κόσμου"

Τι συμβαίνει όταν ένα εμβληματικό ποιητικό έργο συναντά μια εμπνευσμένη διασκευή και σκηνοθεσία; Πως χωράνε «Οι Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου σε έναν ζεστό θεατρικό χώρο; Η Νάντια Δαλκυριάδου απαντά σκηνοθετώντας μια συγκλονιστική παράσταση. Οι ηθοποιοί, Λ. Βαρτάνης, Σ. Παπατρέχας, Β. Σαραντοπούλου και Δ. Χατζημιχαηλίδης δικαιώνουν σκηνικά το βάρος κάθε λέξης που μεταφέρουν στο κοινό. Ερμηνείες γειωμένες, ακριβείς, καθηλωτικές μέσα στην απλότητά τους, ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή μπροστά μας.

«Οι Γειτονιές του κόσμου», γραμμένες από το Γ. Ρίτσο στην εξορία, ανασυνθέτουν την περίοδο από την Κατοχή και την Αντίσταση μέχρι την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο. Η αναμέτρηση του ελληνικού λαού, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ με τους κατακτητές, τους δωσίλογους, τους «συμμάχους», το σύστημα της εκμετάλλευσης... Μια ωδή στην πίστη, την ελπίδα, την ανάγκη του λαού μας να ορθώσει το ανάστημά του και να κερδίσει τον κόσμο του. Μέσα από μια πορεία γεμάτη προδοσία, εκτελέσεις, κυνηγητό, απογοητεύσεις, ο Άνθρωπος συναντιέται με το δίκιο, το όραμα, το άφοβο και γράφει την Ιστορία του.

Η Προλεταριακή Σημαία σας καλεί, την Κυριακή 2/2, στις 19.30, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, στην παράσταση «Οι Γειτονιές του κόσμου», για να αψηφήσουμε τα σκοτάδια των καιρών μας και να συναντηθούμε με το φως.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου:8 ευρώ

Τηλ. Επικοινωνίας- κρατήσεις θέσεων: 6906425450



Stavrakaki Ourania

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ