Να απεργούμε,να διεκδικούμε,να μαχόμαστε.


Υπάρχει αύριο προκηρυγμένη απεργία.

Για όποιον δεν γνωρίζει η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα είναι μόνος του με τον εργοδότη χωρίς να υπάρχει ένα όριο να τον υποχρεώνει να μην πέσει πιο κάτω ο μισθός

Και αν ο εργαζόμενος θέλει να αντιδράσει. Γιατί ο συνδικαλισμός αν δεν κηρύσσεται παράνομος,καταντάει αδύνατος να παρέμβει.Για όποιον πιστεύει ότι το συνδικαλισμό δεν τον χρειαζόμαστε,ήρθε η
ώρα να χειροκροτήσει.Για όποιον πίστευε ότι οι απεργίες είναι ξεπερασμένες ήρθε η ώρα της δικαίωσης .Όποιος πάει στη δουλειά του ευτυχισμένος που απλά έχει δουλειά,κι είναι προνομιούχος σε σχέση με κάποιον άλλο,ήρθε η ώρα να δικαιωθεί.Σε λίγο θα δουλεύει με ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα.
Όποιος θέτει ότι θα μπει μια τάξη στο συνδικαλισμό ήρθε η ώρα να βάζει σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή ένα like από την άνεση του καναπέ του.
Αλλωστε ο ίδιος είναι ενημερωμένος πολίτης και έτσι αποφασίζει ανεπηρέαστος από παρωχημένες διαδικασίες συνελεύσεων που όλο οι ίδιοι μιλάμε.Και σου αρχίζουν και ψηφίσματα για τον ιμπεριαλισμό και την Παλαιστίνη λες και μας νοιάζει εμάς.Λες και δεν έχουμε δικά μας προβλήματα.
Κι οι αρχαιρεσίες  ηλεκτρονικά να γίνονται.Θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή και με ένα καλό προφίλ θα επιλέγουμε τους καλύτερους.
Τι διαμαρτύρονται κάποιοι για τον κρατικό έλεγχο; ΑΦΜ δεν τρέξαμε και βγάλαμε για να είμαστε νομοταγείς;Βεβαιώσεις δεν δίνανε στους συναδέλφους σωματεία για το ότι είμαστε παρόντες στη συνέλευση;Πόσοι σύλλογοι βάζουν την εργοδοσία να παρακρατά αυνδρομες;Τα σωματεία δεν κάναμε αχταρμά με τα όργανα διοίκησης;

Όταν πλακώνονται στη ΓΣΕΕ δεν έλεγαν πως θα τα βρούμε στα δικαστήρια;Από που να το πιάσεις;;
Και σήμερα αγανακτουσαν οι Συριζαιοι για τα μέτρα;Η γιατί δεν ήταν αυτοί που τα πήραν για να συνεχίσουν το έργο τους.;Παθητικοί συνάδελφοι ψηφοφόροι έρχονται μόνο να ψηφίσουν. Τα άλλα στους αιρετούς.
Η ζωή μας δεν είναι εικονική ούτε τη ζούμε με ανάθεση σε κάποιους τρίτους.Η ανάληψη ευθύνης είναι δείγμα ωριμότητας Και μόνο έτσι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.
 Είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε τον κόσμο.Κι ας φαινόμαστε λίγοι και αδύναμοι.αύριο θα σηκωθούμε γελαστοί να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε. Γιατί μέσα στη συλλογική δράση αντλούμε δύναμη και φέρνουμε το κόσμο τούμπα.Κι όποιος το ζήσει,Έχει κα ει το πρώτο βήμα για το άλμα στον ουρανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ