Μόνη στάση καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της πολιτικής του πολέμου, της φτώχειας και της φασιστικοποίησης, η ΑΠΟΧΗ από τις Ευρωεκλογές

https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/05/blog-post_971.html

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ(μ-λ) για την αποχή από τις Ευρωεκλογές

Μόνη στάση καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της πολιτικής του πολέμου, της φτώχειας και της φασιστικοποίησης, η ΑΠΟΧΗ από τις Ευρωεκλογές


Ξανά μπροστά στο τσίρκο νομιμοποίησης ενός αντιδραστικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού: της ΕΕ. Η οποία:
  • Καλύπτει και συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Προωθεί απανωτές οδηγίες συντριβής των εργατικών δικαιωμάτων κάτω από την πολιτική ομπρέλα «όλα για το κεφάλαιο, όλα στο κεφάλαιο».
  • Κατεβάζει επίσημα το στρατό για να αντιμετωπίσει διαδηλωτές.
  • Βαφτίζει τρομοκράτη κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο και σέρνει σε δίκες τους αγωνιστές.
  • «Απορρίπτει το φασισμό» αλλά προωθεί την πολιτική της φασιστικοποίησης και εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό, ενώ οργανώνει φασιστικά πραξικοπήματα σαν αυτό στην Ουκρανία.
  • Εχει ενορχηστρώσει όλη την πολιτική των μνημονίων, που έχει αιχμαλωτίσει για δεκαετίες τη χώρα, που χωρίς τις πλάτες της, η αστική τάξη της Ελλάδας ίσως να μην ήταν σε θέσει να προωθήσει τόσο αποτελεσματικά την επέλασή της απέναντι στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.
  • Είναι πίσω από όλα τα αντιδραστικά μέτρα στην κοινωνία: τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κρατική καταστολή.
  • Είναι πίσω από όλα τα αντιδραστικά μέτρα στην εκπαίδευση: την ένταση των ταξικών φραγμών, τις συγχωνεύσεις, την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την αδιοριστία.
Αυτή, λοιπόν, η ΕΕ πραγματοποιεί εκλογές για ένα ψευδο-όργανο, την Ευρωβουλή. Η οποία δεν αποφασίζει τίποτα, μιας και όλες οι αποφάσεις παίρνονται από Γερμανία – Γαλλία και στη βάση των ανταγωνισμών, επιδιώξεων, συσχετισμών και ισορροπιών τους. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν αποτελεί καμία ιστορικά προοδευτική εξέλιξη, είναι ένα απλό θέατρο σκιών συγκάλυψης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Μόνο του «έργο» είναι προσδώσει δημοκρατικό προσωπείο στον αντιδραστικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκλογές για την ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές για τα εθνικά κοινοβούλια.

Αυτόν τον αντιδραστικό μηχανισμό μας καλούν να νομιμοποιήσουμε. Με χρυσοπληρωμένες καμπάνιες και με εξαγορές συνειδήσεων (καλούν και τους νέους να ψηφίσουν για να εκδώσουν την «ευρωπαϊκή κάρτα νέων» που παρέχει εκπτώσεις!). Με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς.

Από κοντά και η Αριστερά. Εμποτισμένη βαθιά από τον εκλογικό κρετινισμό και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, διαγκωνίζεται για μια θέση στον… αγώνα «αριστερής» νομιμοποίησης της ΕΕ. Όμως, η αλήθεια είναι μία: Καμία «μεγάλη νίκη του λαού» δεν θα προκύψει αν ψηφιστεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όπως το ίδιο διατείνεται (λέγοντας ενσυνείδητα ψέματα) στον κεντρικό προεκλογικό του υλικό. Καμία «αντάρτικη ψήφος» δεν υπάρχει στην Ευρωκάλπη όπως διατείνεται θρασύτατα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καμία ψήφος κόκκινης απόρριψης της ΕΕ και προβολής του «Εξω από την ΕΕ» δεν υπάρχει μέσα σε αυτήν την ΚΑΛΠΙΚΗ κάλπη όπως διατείνονται άλλοι. Θα θέταμε το ερώτημα: Αν γίνουν εκλογές για κάποιο συμβούλιο του ΝΑΤΟ, θα πρέπει η Αριστερά να τρέξει ΚΑΙ ΕΚΕΙ να συμμετάσχει; Φοβόμαστε ότι είναι τόση η λατρεία της κυρίαρχης αριστεράς σε κάθε είδους (ακόμα και αντιδραστικές) εκλογικές διαδικασίες, που, ΝΑΙ, και εκεί θα έτρεχε να συμμετάσχει.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις Ευρωεκλογές
  • Για να καταγγείλουμε την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πολιτική των πολέμων, της φτώχειας και της συντριβής των λαϊκών, εργατικών, εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Για να πολιτικοποιήσουμε την αποστράτευση πλατιών τμημάτων των λαών, όπως εκφράζεται από την εκτεταμένη ΑΠΟΧΗ. Για να συναντηθούμε με πλήθος κομμουνιστικών και αριστερών ευρωπαϊκών οργανώσεων που καλούν σε ΑΠΟΧΗ και σε διεθνιστικό αντιιμπεριαλιστικό ΜΕΤΩΠΟ αγώνα.
  • Για να καταδικάσουμε τα μνημόνια και το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.
  • Για να συμβάλουμε στη συγκρότηση των λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων έξω και ενάντια στο σύστημα και την πολιτική του.
  • Για να προβάλουμε την άποψη ότι η γραμμή της αναμέτρησης με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό είναι η μόνη που μπορεί να δώσει προοπτική στη νεολαία και στο λαό. Εξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε μια κοινωνία που ο λαός θα καθορίζει τις τύχες του – σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.
Εκπαιδευτικοί του ΚΚΕ(μ-λ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ