Για την καμπάνια ΓΓΝΓ “Αυτή τη φορά ψηφίζω"


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Για την καμπάνια ΓΓΝΓ “Αυτή τη φορά ψηφίζω"

Με απύθμενο πολιτικό κυνισμό και υποκρισία, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς -υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ- καλεί μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των Λυκείων της χώρας να συμμετάσχουν και να προωθήσουν προς τους μαθητές, ενόψει των ευρωεκλογών, την καμπάνια “Αυτή τη φορά ψηφίζω”.
Σύμφωνα με το έγγραφο “Στόχος της καμπάνιας είναι η αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες δημοκρατικής ζωής και φυσικά στις εκλογές. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, σε όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να κρατήσουμε τις νέες και τους νέους μακριά από τη μισαλλοδοξία, τα στερεότυπα και τον πολιτικό ολοκληρωτισμό“. Η καμπάνια στηρίζεται στην υποβολή αίτησης από πλευράς των μαθητών σε ειδικό σύνδεσμο, προκειμένου να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, η οποία προσφέρει εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε τομείς των μεταφορών, της ιδιωτικής εκπαίδευσης, της ιδιωτικής υγείας, της ένδυσης, της εστίασης κ.α. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τις 25 Μαΐου και οι κάρτες των αιτούντων μαθητών θα αποσταλούν στα σχολεία.
Στο όνομα της συμμετοχής σε "δημοκρατικούς θεσμούς" προωθείται κυνικά και αδιάντροπα:
1. Η λογική και η πρακτική της δωροδοκίας και της εξαγοράς της πολιτικής συνείδησης της νεολαίας και της ψήφου της.
2. Ο εξωραϊσμός και το φτιασίδωμα της αντιδραστικής ΕΕ, συνένοχης μαζί με το ΝΑΤΟ για το κομμάτιασμα λαών, για τις καραβιές προσφύγων, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων καθώς και για πλήθος αντιδραστικών μέτρων.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα μορφή πελατειακών σχέσεων, εφόσον η συμμετοχή στην ευρωκάλπη "εξασφαλίζει” εκπτωτικά προνόμια στους μαθητές πελάτες και μάλιστα αυτό που τις προωθεί δεν είναι μεμονωμένοι πολιτευτές, αλλά το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε σύμφωνα με το έγγραφο «τα αποτελέσματα της συμμετοχής των σχολείων στην καμπάνια θα συμπεριληφθούν στην παρουσίαση στις 22 Μαΐου στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρώπης και θα αποτελέσουν τμήμα μιας καλής πρακτικής της χώρας μας». Εκτός των άλλων είναι προκλητική η προσφορά μιας εκπτωτικής κάρτας στα πλατιά στρώματα της νεολαίας που βιώνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας, ενώ είναι φανερό ότι η κίνηση συνδέεται και με την αξιολόγηση των σχολείων.
Με την άθλια αυτή πρακτική κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ στις συνειδήσεις της νεολαίας. Να αποκρύψουν την πολιτική της ΕΕ, που γεννά τα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, τους πολέμους και την προσφυγιά. Τονίζουν υποκριτικά στο προαναφερθέν έγγραφο ότι η «συμμετοχή»' θα απομακρύνει τους νέους από τον πολιτικό ολοκληρωτισμό, που η δικής τους πολιτική θρέφει και ενισχύει. Ο φασισμός εκκολάπτεται όταν η νεολαία υποτάσσεται στους δυνάστες της και δεν τον τσακίζει με τους αγώνες της.
Γι αυτό στα σχολεία απαγορεύεται η πολιτικοποίηση των μαθητών στους δρόμους της αντίστασης και της διεκδίκησης μιας με δικαιώματα. Αντίθετα επιτρέπεται και προωθείται η «πολιτικοποίηση» της υποταγής και της αποδοχής του ευρωπαϊκού μονόδρομου.
Καταγγέλλουμε την καμπάνια του ΥΠΕΠΘ "Αυτή τη φορά Ψηφίζω" και καλούμε τους συναδέλφους να μην την προωθήσουν στα σχολεία μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση