«Κανονικότητα» = κλιμάκωση της επίθεσης


«Κανονικότητα» = κλιμάκωση της επίθεσης
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ και Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Καμία κανονικότητα δε ήρθε στην υποτιθέμενη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα. Η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι παρούσα όχι μόνο γιατί είναι σε ισχύ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι αλλά και γιατί είναι σε εξέλιξη νέα όξυνση της αντιδραστικής επέλασης, η οποία θα εξελιχθεί σε όλη την έκτασή της αμέσως μετά τις εκλογές – όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Αλλωστε, ενδεικτικό της πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πάγωμα της περικοπής των συντάξεων, ένα πάγωμα που είναι σαφές ότι θα ισχύσει για λίγους μήνες αλλά και που (έτσι κι αλλιώς) αφορά μόνο τους ήδη συνταξιούχους και όχι αυτούς που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη.
Την ίδια στιγμή η λιτότητα και η φτώχεια σπάνε κόκαλα, οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, ενώ η κυβέρνηση λερώνει το ίδιο το όνομα της αριστεράς και έχει εξελιχθεί στην πιο φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, εμπλέκοντας τη χώρα στην πρώτη γραμμή των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και δίνοντας τα πάντα στην πιο φονική μηχανή του πλανήτη – τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Από κοντά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ζηλεύουν την αντιλαϊκή αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προσμονούν να αποδείξουν και τη δική.
Την εκπαίδευση την τσακίζει η αδιοριστία και η φτώχεια. Οι πολυθρύλητοι «20.000 διορισμοί» όχι μόνο έχουν γίνει δυο-τρεις χιλιάδες (σε επίπεδο δηλώσεων), αλλά ταυτόχρονα δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τους παλιούς διορισμούς καθώς η βαρύτητα των «τυπικών προσόντων» θα πετάξει έξω χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν για χρόνια και θα συντρίψει την επάρκεια του πτυχίου. Ταυτόχρονα αξιολόγηση και τράπεζα θεμάτων (η υποτιθέμενη απόσυρση των οποίων είχε προβληθεί ως φιλολαϊκό έργο από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές) επιστρέφουν δριμύτερες προωθώντας κατηγοριοποίηση των σχολείων, πειθάρχηση των εκπαιδευτικών και ένταση των ταξικών φραγμών στις σπουδές.
Με δύο λόγια: Όλα τα «παλιά» είναι εδώ και προστίθενται και νέοι δρόμοι επίθεσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο κίνημα έχουν για χρόνια κυριαρχήσει διαλυτικές απόψεις, έχει κυριαρχήσει μια γραμμή παζαριών και συμβιβασμού. Μια γραμμή που θεωρεί το κίνημα όπλο στα παζάρια ανάδειξης ενός πολιτικού προσωπικού στα πλαίσιά του. Ή συμβουλάτορα – διορθωτή των ακροτήτων της πολιτικής του συστήματος. Με αυταπάτες (στην καλύτερη περίπτωση) ότι «μπαίνουμε στο κράτος για να το διορθώσουμε» έμπλεξαν το κίνημα στη βρωμιά της διαχείρισης του συστήματος μέσω της λεγόμενης «συνδιοίκησης» όπου κανένας δε συνδιοικεί, μιας και τη διοίκηση την ασκεί η κυβέρνηση και το κράτος και διαθέτει και τους αιρετούς για να νομιμοποιεί την αντιδραστική πολιτική του. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της θεώρησης, άλλωστε είναι και η μόνιμη επιλογή της ΕΛΜΕ μας να βάζει ταυτόχρονα τις κρατικές εκλογές για Α-Π/ΚΥΣΔΕ με τις εκλογές του σωματείου, απογειώνοντας τη σύγχυση των εκπαιδευτικών γύρω από το ρόλο του κάθε φορέα.
Η λύση όμως δεν είναι στα παζάρια. Η λύση δεν είναι στα επιχειρήματα, τα οποία αν γίνουν πολύ… πειστικά, τότε ο αντίπαλος θα υποχωρήσει. Ο αντίπαλος ξέρει τι κάνει, έχει ταξική ενσυνειδησία και διαθέτει μια πλούσια οργάνωση μηχανισμών καταπίεσης, χειραγώγησης και εξαπάτησης.
Τώρα που οι αυταπάτες στραπατσαρίστηκαν, τώρα που φάνηκε ότι δεν περιμένουμε τίποτα από κυβερνητικές εναλλαγές, τώρα που αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν κόλπα και εύκολες λύσεις, τώρα είναι ευκαιρία να δούμε ότι η λύση είναι στους δρόμους εκείνους που τον προηγούμενο αιώνα έδωσαν σπουδαίες κατακτήσεις στους εργαζόμενους. Είναι στους δρόμους της οργάνωσης και του αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ στην αντιδραστική πολιτική του συστήματος, στις κυβερνήσεις τους και στο κράτος τους.
Δεν υπάρχει συνταγή. Ο δρόμος θα χαράζεται όταν και όσο βαδίσουμε το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης. Οσο αργούμε τόσο πιο μαύρη θα γίνεται η ζωή μας… Παλεύουμε για:
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς- να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές - μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!
Καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση, όχι στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, Όχι στο «νέο» ακόμα πιο σκληρό ταξικό Λύκειο.
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων

Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό!

Στις εκλογές της ΕΛΜΕ ενισχύστε - ψηφίστε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις