Ανακοίνωση-Καταγγελία για τη φυλάκιση 53χρονης καθαρίστριας για… πλαστό απολυτήριο

https://agkinekp.blogspot.com/2018/11/53.html

Ανακοίνωση-Καταγγελία για τη φυλάκιση 53χρονης καθαρίστριας για… πλαστό απολυτήριο

Ανακοίνωση-Καταγγελία  για τη φυλάκιση 53χρονης καθαρίστριας για… πλαστό απολυτήριο

Στον προ-προηγούμενο αίωνα ο Β. Ουγκώ έγραφε στο μυθιστόρημά του “Οι ¨Άθλιοι” την ιστορία ενός πεινασμένου νέου άνδρα, του Γιάννη Αγιάννη, που σπάζει τη βιτρίνα ενός αρτοπωλείου για να κλέψει ψωμί, με σκοπό να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονούσε. Η ποινή γι' αυτή του την κλοπή είναι πέντε χρόνια στα κάτεργα, που τελικώς γίνονται δεκαεννέα χρόνια ύστερα από τις επανειλημμένες προσπάθειές του να δραπετεύσει.

Η αθλιότητα όμως φτάνει μέχρι τις μέρες μας, με την καταδίκη σε  10 χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού  από 5η σε 6η δημοτικού(!!) ,για να καθαρίζει σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου.
Παραφράζοντας τους στίχους από ένα τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη:
«Δανείσου-Κλέψε λίγα και θα σε ρίξουν στα σκυλιά, Κλέψε πολλά και θα σε κάνουν βασιλιά, σε μια βραδιά»…
Από τη μεριά μας καταγγέλλουμε την καταδίκη σε 10ετή φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας. Αυτή είναι η δικαιοσύνη των εκμεταλλευτών! Ταξική και άγρια, απέναντι στους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους. Υπηρετεί την πολιτική του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Της επίθεσης στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Που επιβάλλει φτώχεια και εμποδίζει ακόμη και τα πιο φτωχά τμήματα του λαού να δουλέψουν, επιβάλλοντας ταξικά –και νομοθετημένα- εμπόδια. Που βγάζει παράνομες τις απεργίες, που αθωώνει την εργοδοσία για τα εργατικά ατυχήματα, που νομιμοποιεί τις ομαδικές απολύσεις και τις απολύσεις εγκύων. Αυτής της πολιτικής, που οι εργατοπατέρες υπηρετούν πιστά, με αποτέλεσμα το Εργατικό Κέντρο Βόλου να μην πάρει απόφαση για παμβολιώτικη απεργία για την αποφυλάκιση της 53χρονη καθαρίστριας!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους όλο το λαό, να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη και τη φυλάκιση της 53χρονης, και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή της! Η απεργία στις 28 Νοέμβρη να πάρει και τέτοιου είδους χαρακτηριστικά αγώνα. Αλληλεγγύης και απαίτησης για την απελευθέρωσή της.
Άδικη είναι η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα και η εξαθλίωση.
Η δουλειά και η ζωή, είναι δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε!

Άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας
Κάτω οι αντεργατικοί νόμοι
Πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ