Στην κατεύθυνση να σφίξουν τα λουριά εφαρμογής του 30ωρου


Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ
Στην κατεύθυνση να σφίξουν τα λουριά εφαρμογής του 30ωρου – 8.00 με 14.00 η πρόσφατη εγκύκλιος
Δεν αποδεχόμαστε την απόπειρα διεύρυνσης του ωραρίου

Η πρόσφατη εγκύκλιος σε σχέση με το ωράριό μας έχει στόχο να περικυκλώσει πιο πιεστικά τον κλάδο και να εντείνει τις πιέσεις για εφαρμογή υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο 8.00-14.00, την ίδια ώρα που δεν το αναφέρει ρητά! Με αυτή τη διασπειρόμενη σύγχυση, το υπουργείο κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του να εφαρμόσει αυτή την υποχρεωτική παραμονή, εφευρίσκοντας δουλειές και στρώνοντας το έδαφος σε νέες εγκυκλίους για να ολοκληρώσει την «περικύκλωση» και να ορίσει επακριβώς την υποχρεωτικότητα.
Από την άλλη, χρησιμοποιεί τη σύγχυση αυτή για να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, που θα εκμεταλλευτούν τα πιο αντιδραστικά τμήματα του μηχανισμού αλλά και να εμπεδωθεί και ένα κλίμα αιχμαλωσίας – «χάρης» για την ενδιάμεση περίοδο που οι παραπάνω επιδιώξεις εφαρμοστούν με την όποια ενδεχόμενη χαλαρότητα.
Όπως και νάχει ένα πράγμα είναι σαφές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε εφαρμογή της κακόφημης εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του παραπάνω μέτρου αλλά και να το χρησιμοποιήσει για αύξηση όχι μόνο του εργασιακού αλλά και του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Η πλευρά αυτή θα έχει μια ιδιαίτερη συνέπεια: Η διεύρυνση του ωραρίου με άλλα λόγια αν περάσει θα έχει θύματα όχι μόνο το μόνιμο προσωπικό –που θα δει τις συνθήκες δουλειάς του να επιδεινώνονται παραπέρα- αλλά και τους συναδέλφους αναπληρωτές, των οποίων οι προσλήψεις θα μειωθούν. Το πρώτο αποτέλεσμα θα φανεί από την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης στο ωράριο.
1.      Καλούμε τους συναδέλφους –στην κατεύθυνση που υπερψηφίστηκε στην πρόσφατη συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ- να μην εφαρμόσουν απόπειρες επέκτασης του ωραρίου σε 30ωρο, 8.00-14.00 και να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ενεργητική και συλλογική αντίσταση στις παραπάνω επιδιώξεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ειδοποιήσουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ αν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα.
Από κεί και πέρα η άρνησή μας να δεχτούμε την αύξηση του εργασιακού μας για να είναι επιτυχημένη πρέπει να ενταχθεί σε ένα κίνημα αγώνων, αντίστασης και διεκδίκησης που πρέπει να συγκροτηθεί για την ανατροπή των μέτρων αυτών και αυτής της πολιτικής.
2.      Καλούμε σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 14/2 14.00, για να συγκροτηθούν κάποιες πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
3.      Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα την .....
Την αμέσως επόμενη περίοδο πρέπει να περιμένουμε βροχή ερμηνευτικών εγκυκλίων που θα καλύπτουν τα κενά και θα δέουν χειροπόδαρα τον κλάδο. Οσο χρόνο χάνουμε, όσο νομίζουμε ότι θα καλυφθούμε πίσω από «νομικά κενά» των εγκυκλίων, όσο αυταπατόμαστε ότι θα αποφύγουμε τη μάχη, τόσο πιο δυσμενείς θα γίνονται οι όροι.
ü  Μόνη λύση η συγκρότηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης
ü  Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας
ü  Με αποφάσεις των σωματείων δουλεύουμε όπως δουλεύαμε – δεν παραμένουμε 8.00-14.00
ü  Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις, προετοιμάζουμε μια πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη με νέες συνελεύσεις αμέσως μετά.


Πρόγραμμα δράσης:


  1. Γενική συνέλευση Πέμπτη 15/2 στις 2:00 στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας
  2. Σύσκεψη αναπληρωτών 14/2,στις 2μμ στο 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας(γραφείο ΕΛΜΕ)
  3. Τοπική κινητοποίηση για 30ωρο (υπό κρίση αν είναι απαραίτητο)
  4. Στόχος μια μορφή απεργιακής κινητοποίησης στις αρχές Μάρτη (ακόμα και αν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ δεν προχωρήσουν) σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Το θέμα να τεθεί στη συνέλευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις