Πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα

Πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα
Το τοπίο όπως διαμορφώνεται δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων και ανάμεσά τους και των εκπαιδευτικών. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν παράλληλα με την τρίτη «αξιολόγηση» (χτύπημα απεργίας, ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση ωραρίου, πλειστηριασμοί κλπ.) όχι μόνο δεν ήταν «ελαφριά» -όπως υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά αποτελούσαν εδώ και χρόνια αντιδραστικές επιδιώξεις του συστήματος. Σε αυτά άλλωστε εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνούν ουσιαστικά και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν για να μπλοκάρουν το πέρασμα των μέτρων αυτών ήταν, ασφαλώς, κάτω από τις ανάγκες. Η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών να κηρύξουν επίσημη σιωπή και να μην κάνουν κάτι ούτε για τα μάτια, διευκόλυνε την κυβέρνηση και αντικειμενικά αυξάνει τα καθήκοντα όλων των δυνάμεων που θέλουν να αναφέρονται στο κίνημα. Η ΓΣΕΕ κάλεσε σε μια απογευματινή συγκέντρωση, η ΑΔΕΔΥ έκανε μια τρίωρη στάση και η ΟΛΜΕ ανέβαλε τη συνέλευση προέδρων για μετά την ψήφιση των μέτρων.
Αυτό που πρέπει να γίνει όμως είναι σαφές: Πρέπει να επιδιωχτεί να σπάσει η αδράνεια και η υποταγή που ζητάει η κυβέρνηση και εμπεδώνουν με τη στάση τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούμε όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, όλους τους ανένταχτους αγωνιστές που θέλουν να αντιπαλέψουν το κλίμα αδράνειας και να συμβάλουν στη συγκρότηση των αντιστάσεων, σε βήματα κοινής δράσης με τους παρακάτω στόχους:
1.       Να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες ΕΛΜΕ και Διδασκαλικούς Συλλόγους, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Αν οι αποφάσεις δε βγαίνουν από ΔΣ, να γίνει συλλογή υπογραφών.
2.       Οι Συνελεύσεις να αποφασίσουν μέρα απεργιακής κινητοποίησης και συγκεντρώσεις κόντρα στον καινούριο αντιαπεργιακό νόμο με αιχμές την υπεράσπιση της απεργίας, την ανατροπή της επέκτασης του ωραρίου 8-2 και τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Επίσης να δεσμευτούν οι συνελεύσεις για νέο γύρο την αμέσως επόμενη βδομάδα από τις κινητοποιήσεις.


Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη η κατάσταση. Όμως κανείς δεν μπορεί να παραγγέλνει τις καταστάσεις. Οσο μας αφορά νιώθουμε ότι έχουμε το καθήκον για να ενισχύσουμε την παραπάνω κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό θα καλέσουμε σε τοπικές συσκέψεις για να κουβεντιαστούν τα παραπάνω ζητήματα και να συνδιαμορφωθούν οι επόμενες κινήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ