Ποιος αντιγράφει ποιόν;

Ποιος αντιγράφει ποιόν;

Από τη μια έχουμε τον Ρουβίκωνα που μπαινοβγαίνει στα γραφεία συμβολαιογράφων, γιατρών και δημόσιων ή άλλων υπηρεσιών, και που άμα λάχει "κόβει και τα βιολιά" στα αφεντικά του Market In την ώρα που οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη φυλακίζονται και συγκρούονται στα Γιάννενα, και γενικά, είτε τα κάνει λαμπόγυαλο είτε όχι, μαλώνει υπαλλήλους και αφεντικά για την ...κακή τους ηθική προειδοποιώντας τους για περαιτέρω τιμωρίες (μάλλον θα τους βάλει στη γωνία με το ένα πόδι όρθιο ή θα ανακαλύψει και πάλι την παιδαγωγική αξία της βέργας!)

Από την άλλη έχουμε το ΠΑΜΕ που λίγο πριν την ψήφιση νομοσχεδίων (είτε τα προτείνει αυτό είτε η κυβέρνηση, δεν έχει σημασία) κλιμακώνει τους αγώνες του μέχρι τη ψήφισή -ή την απόρριψή- τους μπαινοβγαίνοντας και αυτό σε υπουργεία -χαλώντας και καμιά γκαραζόπορτα μπας και ξεπλύνει τη ντροπή των πάλαι ποτέ δηλώσεων περί βιτρινών- για να μαλώσει τους υπουργούς (ή και να τους νουθετήσει ει δυνατόν, τι διάολο ορισμένοι εξ αυτών είναι και νέοι άνθρωποι σαν την Αχτσιόγλου) πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις απογευματινές κατά βάση άντε και καμιά "απεργία" την οποία ελάχιστοι παίρνουν χαμπάρι. Μετά αναμονή. Μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο εκτός και αν έχουμε και πάλι κανένα απεργιακό ή άλλο ξέσπασμα οπότε τότε ο λαός δεν θα είναι έτοιμος και τα αιτήματα δεν θα είναι τα σωστά! Αν δεν διεκδικήσεις βασικό μισθό στα 751 τώρα που φτήνηναν τα πάντα και οι υποχρεώσεις μας είναι λιγότερες από παλιότερα που έπρεπε να διεκδικήσεις 1400 είσαι ταξικά μάπας! Ως τότε λοιπόν που λέει και ο Καραθανασόπουλος "Να δείτε τι σας έχουμε για μετά!". Περιμένουμε με αγωνία! Τις εκλογές!

Από κοντά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ! Αυτοί πια -πέρα από το ότι ζηλεύουν τη δυνατότητα να... κηρύσσει απεργίες το ΠΑΜΕ από τη μια και τη μαχητικότητα του Ρουβίκωνα από την άλλη- μέσα στον ανταγωνισμό τους μοιάζουν καμιά φορά και σαν να συντονίζονται για να κάνουν καταμερισμό στη προσπάθεια κατάληψης των σκαλιών της Βουλής! Για την ανάρτηση του πανό σε αυτά! Παρασκευή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (συγγνώμη οι "συντονισμοί" των σωματείων ή κάποιοι εξ αυτών δεν το έχουμε καθαρό), Δευτέρα η ΛΑΕ. Και οι δύο μαζί δε γίνεται! Τους χωρίζει η διαφορά ως προς την έξοδο. Από την ευρωζώνη ή από την Ε.Ε;

Κατά την κλιμάκωση δε των απ' εδώ ανεξάρτητων ταξικών σωματείων την προηγούμενη βδομάδα προηγήθηκε και συγκέντρωση - πίεση προς τη ξεπουλημένη ΓΣΕΕ  -και ας μπορούν και χωρίς αυτή- μπας και την πείσουν να εξαγγείλει απεργία! Τα κατάφεραν εν μέρει αποδεικνύοντας την αξία των αγώνων, η ΓΣΕΕ κάλεσε σε απογευματινή συγκέντρωση. Από τα κάτω πάντα και με ενεργό το ρόλο των εργαζομένων. Στην ανάθεση και τον ακολουθητισμό! Για συνελεύσεις σωματείων δεν το συζητάμε, δεν προλαβαίναν, κι ας το ξέραν από πριν τα Χριστούγεννα ότι θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο. Αφήστε που σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνευαν αντί για τα Προπύλαια να βρεθούν στην Ομόνοια. Για τέτοια είμαστε τώρα! Κάτι μας λέει ότι και στη δική τους περίπτωση σε επόμενο ξέσπασμα και πάλι τα αιτήματα θα είναι λίγα, ο λαός κουρασμένος και θα πρέπει να ανεβάσει την πολιτική του στόχευση! Προς την ξεκούραση και τη ψήφιση!

Από κοντά και τα μπάχαλα βεβαίως βεβαίως. Επανεμφάνιση με... μέτρο. Πρώτα οι μπογιές, μετά οι πέτρες, λίγο μετά καναδυό τρεις μολότωφ, ανάπαυλα για κανένα μισάωρο και ξανά από την αρχή μπας και! Αλλά δεν! Ε τότε μιας και αποχωρούν οι εναπομείναντες των παρελάσεων -κατά πως χαρακτηρίζονται όλοι οι υπόλοιποι στων οποίων τις πλάτες στηρίζονται οι ...μεγάλοι εξ αποστάσεως συγκρουσιακοί- αδειάζουν τις τσέπες τους από τις περισευάμενες πέτρες και αποχωρούν και αυτοί ήρεμα και απλά σε απευθείας σύνδεση με τα δελτία ειδήσεων. Έρχεται και Π/Σ/Κ άλλωστε. Πρέπει να ετοιμαστούν για τις επόμενες μάχες πέριξ του Πολυτεχνείου και της Χαριλάου Τρικούπη! Κλέφτες και αστυνόμοι, παλιό διαχρονικό και δημοφιλές παιχνίδι για εκτόνωση!

Κάθε πικραμένος και προδομένος από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο άλλοι περίμεναν μεγαλύτερη ανοχή στις "επαναστατικές" τους δράσεις, άλλοι γιατί δεν τους βγήκαν τα αντιφατικά μεταβατικά όνειρα και άλλοι γιατί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς στη πρωτοκαθεδρία της Αριστεράς -στην οποία όμως δεν ανήκουν μιας και είναι καραμπινάτοι κομμουνιστές- τον "εκδικούνται" με κάθε τρόπο. Με παραδειγματικές(;) ενέργειες που θα τις παίξουν στα σίγουρα και τα κανάλια, μιας και κατά τα άλλα δεν τους παίζουν. Για να τις μάθει έτσι κι ο λαός μπας και χαρεί που υπάρχουν και αυτοί, μπας και ξεκολλήσει από τον καναπέ του είτε για να τους θαυμάσει είτε για να διορθώσει τη ψήφο του.

Εικονικοί λαϊκοί πόλεμοι, εικονικοί ταξικοί αγώνες, εικονικές συγκρούσεις. Διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές στοχεύσεις πλην όμως αντιγραφή του ενός από τον άλλο λόγω πραγματικής υποταγής στους συσχετισμούς της ήττας! Διαγ(κ)ωνισμοί ακτιβισμών με το λαό στις κερκίδες και ρόλο χειροκροτητή. Βάρδα μόνο μη και μπει στο γήπεδο, τότε θα δούμε ποιος εννοεί τι. 

https://antigeitonies.blogspot.gr/2018/01/blog-post_17.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ