Ξανά το ιδιώνυμο στο «Νέο Ποινικό Κώδικα»: Ισόβια σε όσους «προσβάλλουν» το σύστημα της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης





Κατερίνα Γώγου Ιδιώνυμο

Η επιχείρηση συντριβής των πολιτικών ελευθεριών κλιμακώνεται
Με θρασύτατα ταρατατζούμ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται το φθινόπωρο για την ψήφιση νέου ποινικού κώδικα. Σύμφωνα την «επιστημονική επιτροπή» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο νέος ποινικός κώδικας ανάμεσα στα άλλα, θα περιέχει την ποινή των ισοβίων για το «αδίκημα της προσβολής του πολιτεύματος» και την ποινή των δέκα χρόνων φυλάκιση για όποιον «μέσω εγγράφων, εικόνων ή διαδικτύου διαγείρει άλλους σε προσβολή του πολιτεύματος»!
Η πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, η πολιτική που συντρίβει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, η πολιτική της ευθυγράμμισης με τις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πάνε χέρι χέρι με την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης που προωθεί το σύστημα και οι κυβερνήσεις του. Οι απαγορεύσεις των απεργιών και οι επιστρατεύσεις, το χτύπημα διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, ο περιορισμός και οι συχνές πια απαγορεύσεις πορειών, τα κελιά τύπου Γ, το κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο (αντι)συνδικαλσιτικός νόμος που ετοιμάζεται, όλα αυτά αποτελούν μέτρα που στόχο έχουν όλο το λαό.
Το σύστημα κάνει ότι δε φοβάται, αλλά στην πραγματικότητα τρέμει τους λαϊκούς αγώνες γι’ αυτό και φτάνει στο σημείο να επιχειρήσει να ποινικοποιήσει την κριτική, δηλαδή ουσιαστικά ο φρόνημα και τη διακίνηση ιδεών. Το σύστημα στο οποίο το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου, το σύστημα που αφανίζει ολόκληρες χώρες για να επιβιώσει, το σύστημα που νταντεύει στην αγκαλιά του το φασισμό, αυτό το σύστημα απαγορεύει την «προσβολή», δηλαδή την κριτική.
  • Η κριτική όμως δεν ποινικοποιείται, οι ιδέες δεν πνίγονται, οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται. Η εκμετάλλευση και η καταπίεση δεν είναι μονόδρομος και αυτό θα το αποδείξουν οι λαοί με την πάλη τους.
  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα ιδιώνυμα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.


deltioake.blogspot.com       27/8/2014



Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

  1. Αν θες να φυτέψεις κάτι που θα μείνει μέρες φύτεψε λουλούδια, αν θες να φυτέψεις κάτι που θα μείνει χρόνια φύτεψε δένδρα, αν θες να φυτέψεις κάτι ποι θα μείνει αιώνες << φύτεψε >> ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ