ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Συνάδελφοι μου,

Σας αποκαλώ έτσι, εννοώντας πλήρως την έννοια της λέξης. Απευθύνομαι σε προσωπικό τόνο στον καθένα από εσάς. Είναι τούτη η ώρα που ο καθένας γίνεται όλοι και όλοι καθένας.
Αύριο καλούμαστε σε Γενική Συνέλευση. Τούτη η συνέλευση δεν είναι σαν τόσες άλλες. Τουτη την ώρα καλούμαστε να αντιστρέψουμε το καταθλιπτικό κλίμα της ηττοπάθειας και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.10 ακριβώς μέρες πριν να λήξει η διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας και να γίνει απόλυση, καλούμαστε να αποφασίσουμε να δώσουμε τη δική μας οργισμένη απάντηση και να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, τότε που δεν υπήρχαν δικαιώματα, δεν υπήρχε σταθερή και μόνιμη εργασία.
Γιατί συνάδελφοι, οι απολύσεις των συναδέλφων μας αυτό ακριβώς σηματοδοτούν:την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, την αλλαγή από την εργασία στην απασχόληση ,που δεν είναι συλλογική ,αλλά ατομική υπόθεση. Και αυτό το ‘Νέο Σχολείο’ που θα υπηρετούμε δεν θα είναι πια το ίδιο.

Στις πλάτες τις δικές μας πέφτει το καθήκον να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, σαν η απόλυση του κάθε συναδέλφου, να είναι και δική μας απόλυση.

Κι εσείς συνάδελφοι της διαθεσιμότητας, γεμίστε τις συνελεύσεις. Βγάλτε την κραυγή της οργής απέναντι σε όλους αυτούς που κάνουν σα να μην καταλαβαίνουν. Που παίζουν παιχνίδια στις δικές σας πλάτες. Ελάτε να μοιραστείτε όλο αυτό τον αγώνα που δώσατε τόσους μήνες στους δρόμους, και δείξτε πως αυτό δεν φτάνει αν δεν ματώσουμε, αν δεν απεργήσουμε μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να αντιστρέψουμε τις απολύσεις, το διώξιμο των μαθητών μας από την εκπαίδευση και να πετύχουμε την επιστροφή όλων μας πίσω στα σχολεία μας!

Με μαζικές αγωνιστικές συνελεύσεις, που θα ψηφίσουμε απεργιακούς αγώνες μέχρι τη νίκη. Μην αφήνουμε να μας πείσουν πως δε μπορούμε .ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε τα πράγματα και να νικήσουμε
ΤΩΡΑ είναι η πιο κρίσιμη στιγμή.


Ουρανία Σταυρακάκη


Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις