Η δίωξη της συναδέλφισσας Ιφιγένειας Γεωργάλα είναι άδικη, παράλογη και τρομοκρατική Να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, να επιστρέψει στη δουλειά της

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η δίωξη της συναδέλφισσας Ιφιγένειας Γεωργάλα είναι άδικη, παράλογη και τρομοκρατική
Να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, να επιστρέψει στη δουλειά της
Τρίωρη στάση εργασίας για τα σχολεία της Αίγινας στις 11/2

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (Α.σ.Γ.: εδώ), σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία και παρέπεμψε σε πειθαρχικό τη συναδέλφισσα Ιφιγένεια Γεωργάλα που ήταν αποσπασμένη μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας, καθώς και τη Διευθύντρια του Αρχείου. Την Τρίτη 11/2 εκδικάζεται η υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Σκεπτικό της δίωξης ήταν ότι η Ιφιγένεια τόλμησε να ζητήσει κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού Ιστορικού Αρχείου αλλά και ότι δεν κατάφερε να βρει κλειδαρά για να ανοίξει την πόρτα του Ιστορικού Αρχείου!
Χαρακτηριστικό είναι ότι η συναδέλφισσα τις ημέρες μεταφοράς του αρχείου αλλά και τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην εργασία της (αφού η αίτηση αδείας της δεν έγινε δεκτή) και συνέβαλε στη μεταφορά του Αρχείου, με δουλειά αρκετών ωρών και μετά τη λήξη του εργασιακού της ωραρίου. Σημειώνεται ότι η μεταφορά του αρχείου έγινε παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που θεωρούσε ότι η μεταφορά ανοίγει το δρόμο στο ουσιαστικό κλείσιμό του.
Η απόφαση δίωξης υπογράφτηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και, για να «δημιουργήσει» κατηγορητήριο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, με μοναδικό στόχο να ενταχθεί η συνάδελφος στις διατάξεις του 4057/12, οι οποίες οδηγούν σε αργία!
Η παράλογη και παντελώς αστήρικτη δίωξη απέναντι σε μια συνάδελφο που δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανένα άλλο τρόπο πέρα από την απόπειρα του Υπουργείου:
• Να στείλει μήνυμα εκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία για τις κινητοποιήσεις που έκανε ενάντια στη μεταφορά του αρχείου.
• Να εμπεδώσει το νέο πειθαρχικό πλαίσιο, στο οποίο κάθε υπάλληλος θεωρείται εκ των προτέρων ένοχος και μπορεί να τεθεί σε αργία χωρίς να υπάρχει καν καμία απολύτως στοιχειοθετημένη παράβαση.
• Να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό ένα κλίμα τρόμου στην καθημερινή υπηρεσιακή ζωή των εργαζομένων.
Θεωρούμε καταφανώς παράλογη τη δίωξη της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα και την υπαγωγή της σε αργία. Ζητάμε να απαλλαγεί άμεσα από κάθε κατηγορία και να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά της. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί! 
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του Ν.4057/12, στον οποίο το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει για την Τρίτη 11/2, τρίωρη στάση εργασίας 11 π.μ.- 2 μ.μ. για τα σχολεία της Αίγινας και καλεί τους συναδέλφους των σχολείων της Αίγινας τις ώρες αυτές να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση