Σε αγωνιστικό αναβρασμό σχολεία, μαθητές και γονείς της Νάουσας


Προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας εκπαίδευσης, φέρνουν μαθητές και γονείς σχολείου της Νάουσας, στους δρόμους του αγώνα. Πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Δημαρχείο όπου και κατατέθηκε ψήφισμα των γονέων. 
Σαφώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, της ασταμάτητης υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, έχουν οδηγήσει στην τεράστια διόγκωση των προβλημάτων στη δημόσια εκπαίδευση, ιδιαίτερα πλέον στη χειμερινή περίοδο που έφτασε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. 
Είναι βέβαιο πως η εκρηκτική κατάσταση και στο χώρο της παιδείας θα βγάζει όλο και πιο πολύ, εργαζόμενους-γονείς και μαθητές στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση και των πιο αυτονόητων δικαιωμάτων τους που πετσοκόβονται στο βωμό της εφαρμογής των πολιτικών κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπουργείου παιδείας, υπό τις εντολές Ε.Ε & ΔΝΤ.
Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Βέροιας "Η Άλλη Άποψη" 
http://www.alli-apopsi.gr
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
Μαζική και μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 21/11 οι γονείς και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νάουσας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων (μαζί και με αντιπροσωπείες συλλόγων γονέων και από άλλα δημοτικά σχολεία του δήμου, στα οποία η κατάσταση είναι και εκεί οριακή) συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και του κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής: « Οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, απευθυνόμαστε σε κάθε Αρμόδια Αρχή και ζητάμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Επειδή έχουμε ήδη ειδοποιήσει και δεν βρήκαμε ανταπόκριση κινητοποιούμαστε σήμερα για να λειτουργήσει η θέρμανση στο σχολείο μας. Δεν είναι δυνατόν τέλος Νοέμβρη, με θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς τα παιδιά μας να βρίσκονται στο σχολείο για μάθημα! Δεν θα τα’ αφήσουμε να αρρωστήσουν! Γνωρίζουμε τις περικοπές των κονδυλίων και κινούμαστε κόντρα σ’ αυτές. Για μας η υπεράσπιση των μαθητών είναι υποχρέωση και καθήκον. Συντονιζόμαστε με τους άλλους Συλλόγους Γονέων της Νάουσας και απαιτούμε: 
Να στείλει το υπουργείο αμέσως χρήματα για το πετρέλαιο. 
Να μην χαθεί ούτε μία ώρα διδασκαλίας λόγω του κρύου. 
Δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε την θέρμανση ούτε ένα ευρώ αν αυτός είναι ο σκοπός τους. 
Δεν δεχόμαστε ούτε φιλανθρωπίες από χορηγούς και επιχειρήσεις. 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» 
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε ότι αναμένεται η 3η δόση ύψους 38.000 ευρώ από την κυβέρνηση για τα 58 (!) σχολεία του Δήμου, ενώ συμφώνησε στο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με την συμμετοχή όλων των σχολείων ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση.
Αριστερός Δρόμος στην Ημαθία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις