Κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα










Συμβολική κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Οι εκπαιδευτικοί θέλοντας να δηλώσουν την αντίθεση τους στην διαθεσιμότητα-απόλυση που τους οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας από τις  22-7-2013 ,έχοντας κλείσει τους κλάδους και ειδικότητες που απασχολούνταν στην τεχνική Εκπαίδευση και στερώντας μεγάλο μέρος των μαθητών από τη δυνατότητα να συνεχίσουν στους τομείς που επέλεξαν, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς ακόμα και σήμερα να μην έχουν κάνει μαθήματα της ειδικότητάς τους, πέρασαν στη συμβολική αυτή κατάληψη.
Ο Υπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν να τους δεχτεί και να συζητήσει μαζί τους .Με ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσει περί ταχτοποίησης τους και απορρόφησης όλων, ακόμα και μέχρι σήμερα με δηλώσεις του Υφυπουργού στα ΜΜΕ ,προσπαθεί να καθησυχάσει τους εκπαιδευτικούς ,να τους διασπάσει και να τους οδηγήσει σε απομάκρυνση από το δρόμο του αγώνα .Οι εκπαιδευτικοί, όλο αυτό το διάστημα έχοντας βιώσει όλη αυτή την κοροϊδία, μέσα από μαζικούς αγώνες και συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις προσπάθησαν επανειλημμένα να αναδείξουν το πρόβλημα. Αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να μπορέσουν να ακουστούν από την κοινωνία.
Στο γραφείο του Υπουργού, έδωσαν συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προχώρησαν σε μαζική πορεία-διαδήλωση στο κέντρο του Πειραιά .
Αύριο το πρωί στις 9:30 π.μ. έχει οριστεί συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Υπουργού Λάσκαρη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και ιδιαίτερα όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να στηρίξουν την αυριανή κινητοποίηση και όλες όσες θα ακολουθήσουν.
Τίποτα δεν έχει χαθεί!
Όσες διαπιστωτικές και αν κάνουν, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική μας δικαίωση και την επιστροφή όλων μας στα σχολεία.
Κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία ,κανείς καθηγητής στην ανεργία!




                        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση