ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ!

Περισσεύουν τα λόγια από την οργή και τη θλίψη που προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Μας θυμίζει τα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και Ρομά στην περιοχή μας και τα δεκάδες περιστατικά επιθέσεων, τραυματισμών και δολοφονιών από φασιστοομάδες και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατη τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Έρχεται στο νου η προκλητική ασυλία του συστήματος προς αυτούς τους δολοφόνους. Έρχεται στο νου η αντιδραστική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που έστρωσε το δρόμο στους φασίστες και συνεχίζει να το κάνει. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η καταστολή, οι διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις.

Όταν ο λαός ξεσηκώνεται, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικά τα δίκια τους, όταν οι αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση και το μεσαίωνα δυναμώνουν, οι φασίστες -αυτά τα ανθρωποειδή- αναλαμβάνουν δράση. Τη μόνη δράση που γνωρίζουν καλά. Τρομοκρατώντας και δολοφονώντας. Στο πλευρό των αφεντικών τους: των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, του μεγάλου κεφάλαιου. Στηρίζοντας το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και χτυπώντας όσους αγωνίζονται για το ψωμί, το μεροκάματο, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία. Και με αυτό τους το χτύπημα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι το μίσος και η δράση τους δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη και ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Σαμαράς και Βενιζέλος βάζουν τη Χρυσή Αυγή να δολοφονεί γιατί απλά σιχαίνονται τα αίματα. Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ήταν μία στοχευμένη πράξη ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ενάντια στο κίνημα της εργατιάς, ενάντια στους αγώνες και την πάλη του λαού. Ο Παύλος Φύσσας δεν στοχοποιήθηκε για το χρώμα του δέρματός του ή την καταγωγή του. Στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε για την αντιφασιστική του δράση. Ο Παύλος Φύσσας στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε γιατί αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας, ενάντια στο ρατσισμό, το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία της Χρυσής Αυγής και των κάθε λογής φασιστοομάδων.

Οι παρακρατικοί της Χρ. Αυγής πέρασαν στο επόμενο επίπεδο. Πλέον δείχνουν ξεκάθαρα ότι όπως και τα ιδεολογικά τους πρότυπα, οι ναζί του Χίτλερ, ότι εχθροί τους δεν είναι μόνο όποιος διαφέρει αλλά κυρίως όποιος σηκώνει κεφάλι στα αφεντικά τους, δεν είναι τυχαίο που ξεσάλωσαν υπό τον τρόμο του απεργιακού κλοιού. Πλέον όποιος μένει απαθής είναι συνένοχος. Σε κάθε γειτονιά ξεσηκωνόμαστε για να διώξουμε τους δολοφόνους.


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑ.
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ TΩΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-10-2013 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στον Ασπρόπυργο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ