Ενας μεγάλος αγώνας ξεκινάει. Ολοι απεργοί! Ολοι αύριο πρωί έξω από τα σχολεία μας!

baner new

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές – περιφρουρούμε την απεργία
Με εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά απεργιακής συσπείρωσης και αποφασιστικότητα, ο κλάδος μας μπαίνει στην απεργιακή μάχη. Ολες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απεργία θα ξεκινήσει πολύ πιο μαζικά και μαχητικά απ’ ό,τι περίμεναν οι πιο αισιόδοξοι.
Πριν λίγες βδομάδες οι σειρήνες της ήττας και της υποταγής και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια περίμεναν ότι οι διαθεσιμότητες – απολύσεις του Ιούλη θα είχαν ξεχαστεί. Δεν ξεχάστηκαν.
Λίγο μετά οι ίδιες σειρήνες έλπιζαν ότι η απουσία εισήγησης της ΟΛΜΕ θα δρούσε διαλυτικά και θα απομαζικοποιούσε τις συνελεύσεις. Οι συνελεύσεις έγιναν και σε πολλές περιπτώσεις πιο μαζικές κι από το Μάη.
Υστερα, οι ίδιες σειρήνες ήταν «πεισμένες» ότι μόνο λίγα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θα συμμετείχαν στην απεργία. Διαψεύδονται ξανά.
Μία μία οι προσδοκίες της κυβέρνησης και του συστήματος ότι ο αγώνας δε θα ξεκινήσει καν καταρρίπτονται. Και η κυβέρνηση επιλέγει ξανά την τακτική καρότου – μαστιγίου: Χυδαία συκοφάντηση από τη μία – «διαβεβαιώσεις» ότι οι διαθέσιμοι θα απορροφηθούν όλοι από την άλλη. Ως τώρα εμείς ξέραμε ότι ο αγώνας μας δε θα είναι εύκολος, δε θα είναι ένας «υγιεινός περίπατος», ότι θα είναι σκληρός και μακρόχρονος. Τώρα και η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι δε θα κάνει έναν «υγιεινό περίπατο» απέναντί μας.
Αύριο Δευτέρα να δώσουμε μαζική απάντηση. Αύριο 16 Σεπτέμβρη ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας. Από αύριο και κάθε μέρα της βδομάδας:
·        Ολοι απεργούμε – όλοι είμαστε πρωί πρωί έξω από τα σχολεία μας.
·        Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των σωματείων και των απεργιακών επιτροπών.
·        Στελεχώνουμε τις απεργιακές επιτροπές – παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Ανατροπή των απολύσεων – ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι πίσω στις θέσεις τους  - Επαναλειτουργία των τομέων - Ολοι οι μαθητές στα σχολεία
Ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου για το Λύκειο, την Τεχνική και την κατάρτιση – Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

Παλεύουμε για τη ζωή μας

deltioake.blogspot.com                                                                                                                          15/9/2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ