ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΘΑ – ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ! ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.


   Η σύλληψη των ηγετικών στελεχών της «Χρυσής Αυγής» σίγουρα προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης και ικανοποίησης σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν κατά καιρούς υποφέρει από την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας. Αντανακλαστικά, ασυναίσθητα όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας, όλοι όσοι νιώθαμε αποτροπιασμό που στην κοινωνία μας υπήρχε, δρούσε και μάλιστα εκπροσωπείτο και στο κοινοβούλιο αυτό το αισχρό μόρφωμα, ευχαριστηθήκαμε  βλέποντας τους αρχιμαφιόζους να οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στον εισαγγελέα. Βλέπετε είναι δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από τις αυταπάτες του. Διότι, πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το ίδιο σύστημα που εξέθρεψε και γιγάντωσε τον νεοναζισμό, το ίδιο αυτό σύστημα τώρα αποφάσισε να τον εξαλείψει, να ακρωτηριάσει το μακρύ του χέρι; Κι επιπλέον, πώς είναι δυνατόν συνειδητοποιημένοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι, να πιστεύουμε ότι, κι αν ακόμα η «πολιτεία» είχε αγαθές προθέσεις, ο φασισμός θα ήταν δυνατόν να εξαλειφθεί μέσα από την κρατική καταστολή και μάλιστα την στιγμή που βρίσκεται στον κολοφώνα της κοινωνικής του επιρροής (για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε); Είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψουμε άμεσα αυτήν την αυταπάτη, διότι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες και κινδυνεύουμε να προσπεραστούμε από αυτές.
   Πρώτα-πρώτα γνωρίζουμε όλοι ότι ο μόνος τρόπος εξάλειψης του φασισμού από μια κοινωνία είναι οι σκληροί και ανένδοτοι συλλογικοί αγώνες που οδηγούν στην κοινωνική και ταξική συνειδητοποίηση τις λαϊκές μάζες, τις αφυπνίζουν πολιτικά κάνοντάς τες να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί τους, αποσπώντας τες έτσι από τα νύχια του συστήματος και των πολύμορφων παραφυάδων του. Γνωρίζουμε επίσης ότι η «Χρυσή Αυγή» απετέλεσε για χρόνια (κι εξακολουθεί να αποτελεί) τον καλύτερο και πιο πρόθυμο υπηρέτη της αστικής τάξης, γέννημα της οποίας αποτελεί, χτυπώντας σε κάθε ευκαιρία το λαϊκό κίνημα, τρομοκρατώντας όσους τολμούσαν να αγωνιστούν και αποπροσανατολίζοντας τους υπόλοιπους. Πρέπει λοιπόν να είναι κανείς πολύ κοντόφθαλμος, αφελής κι ανώριμος για να πιστεύει ότι τώρα το σύστημα αποφάσισε μέσω του οργάνου του, του αστικού κράτους, να αχρηστέψει ένα από τα πιο χρήσιμα όπλα του. Όχι μόνον δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά, αν αναλύσουμε προσεκτικά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα διαπιστώσουμε ότι, ακόμη και τώρα, η «Χρυσή Αυγή» παίζει άψογα τον ρόλο που της έχουν επιφυλάξει οι δημιουργοί της.
   Οι προηγούμενες εβδομάδες απετέλεσαν μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Τα πανεπιστήμια έκλεισαν, οι καθηγητές Μ.Ε. προκήρυξαν απεργία διαρκείας, οι αμυντικές βιομηχανίες βρίσκονταν σε αναβρασμό, η ΕΡΤ εξακολουθούσε (και εξακολουθεί) να τελεί υπό κατάληψη, ενώ αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και στα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι και η (γνωστή σε όλους για τον ρόλο της) ΑΔΕΔΥ προκήρυξε δύο 48ωρες απεργίες σε διάστημα λίγων ημερών! Εν τω μεταξύ εκκρεμούσε ο νέος κύκλος διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, ενώ η Τρόικα βρισκόταν στην Αθήνα απαιτώντας νέα σκληρά μέτρα. Όλα έδειχναν ότι τα μέτωπα που άνοιγαν για την μνημονιακή κυβέρνηση και την πολιτική της ήταν πολλά και δύσκολα διαχειρίσιμα. Όλα έδειχναν ότι θα περνούσαμε μια πολύ καυτή περίοδο όπου η λαϊκή αντίδραση θα ήταν τέτοια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Και ξαφνικά λαμβάνει χώρα η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες και. . . αυτό ήταν! Τα πάντα παγώνουν! Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, οι αντιδράσεις τυγχάνουν ελάχιστης προσοχής. Πολλώ δε μάλλον οι νέες διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες της κυβέρνησης με την Τρόικα. Όλοι ασχολούνται με την «Χρυσή Αυγή» που για μια ακόμη φορά έπαιξε τον βρώμικο ρόλο της προς όφελος του συστήματος. Λες και ξαφνικά όλα τα άλλα προβλήματα της χώρας εξαφανίστηκαν, λες και δεν υπάρχουν πια τα δύο εκατομμύρια των ανέργων, οι χιλιάδες άστεγοι, οι νεόπτωχοι, οι αυτόχειρες κλπ κλπ.
   Εντύπωση προκαλεί πάντως η όψιμη απόφαση του κράτους να «ξεμπερδεύει» με την Χρυσή Αυγή. Η εγκληματική αυτή οργάνωση υπάρχει και δραστηριοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και 26 χρόνια, χωρίς ποτέ κανείς να την πειράξει. Δολοφονίες, βιαιοπραγίες, εκβιασμοί είναι στην ημερήσια διάταξη τη δράσης της από το 1987 μέχρι σήμερα κι όμως όχι μόνο ουδείς συγκινήθηκε, αλλά η δραστηριότητά της και καλυπτόταν πάντοτε υπό την στοργική σκέπη των κρατικών μηχανισμών και εκπορευόταν από αυτούς. Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι η δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα και οι παρεπόμενες «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις-εξελίξεις που οδήγησαν στις σημερινές συλλήψεις 18 στελεχών της Χ.Α. αποτελούν μέρος ενός άριστα οργανωμένου κι εκτελεσμένου σχεδίου, του οποίου οι στόχοι είναι προφανείς:
Στόχος πρώτος και κυριότερος: ο παντελής αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, προκειμένου να περάσει το κρίσιμο αυτό διάστημα, να «ξεφουσκώσουν» οι αντιδράσεις εναντίον της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και να περάσουν όσο το δυνατόν «απαρατήρητα» τα νέα μέτρα που έρχονται.
Στόχος δεύτερος και επίσης πολύ σπουδαίος: Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μαφιόζων θα αποτελέσουν το άλλοθι για την περαιτέρω ένταση της κρατικής καταστολής. «Αφού εξαρθρώσαμε τη Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τον τάδε πυρήνα ανομίας» θα λένε αύριο-μεθαύριο οι διάφοροι «αξιωματούχοι» και τα παπαγαλάκια τους και με πρόσχημα τη νομιμότητα και την ασφάλεια και επιχείρημα την, εντελώς γελοία, θεωρία των δύο άκρων, θα τσακίζουν κάθε εστία αντίστασης, ενώ διόλου απίθανο δεν είναι να δούμε να τίθενται εκτός νόμου και διάφορες ενοχλητικές οργανώσεις ή ακόμα και εργατικά σωματεία. Ο εκφασισμός της κοινωνίας μας θα συνεχιστεί ολοταχώς με δούρειο ίππο τους ίδιους τους φασίστες.
(Ήδη σήμερα στη Θεσσαλονίκη στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, για να λυθεί η κατάληψη στο κτήριο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος». Παρ’ ότι τα μόνα ευρήματα της αστυνομικής έρευνα ήταν ένα πανό κι ένας τηλεβόας – τρομερά τεκμήρια! – άπαντες οι καταληψίες συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»!!!)
Στόχος τρίτος και λιγότερο σημαντικός: Το μάντρωμα των προβάτων. Είναι δεδομένο πως το πλήγμα που δέχεται η Χ.Α. ωφελεί εκλογικά την Νέα Δημοκρατία (και δευτερευόντως και το ΠΑΣΟΚ). Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της νεοναζιστικής συμμορίας προέρχεται από την παραδοσιακή δεξιά, δηλαδή τη Ν.Δ.. Το αναμενόμενο ψαλίδισμα των ποσοστών της επομένως πιθανότατα θα το καρπωθεί το κυβερνών κόμμα, αφού η μικροαστική μάζα που αποστάτησε προς τους φασίστες, τρομαγμένη τώρα από τις «αποκαλύψεις», αναμένεται να επανέλθει (σε ένα μεγάλο ποσοστό) στο παραδοσιακό μαντρί της. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος του συστήματος (αφού και να χάσει η Ν.Δ. τις εκλογές έχει έτοιμες τις εναλλακτικές του), ωστόσο οι θλιβεροί παραγοντίσκοι της συγκυβέρνησης θα το έχουν σίγουρα και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους.
Στόχος τέταρτος και πιο επικίνδυνος: Η Χρυσή Αυγή ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το «μακρύ χέρι» του πολιτικοοικονομικού συστήματος. Για να έχει όμως αποδοχή στις μικροαστικές και εξαθλιωμένες μάζες, πρέπει να φοράει την αντισυστημική της μάσκα. Οι συλλήψεις των ηγετικών και άλλων στελεχών της ενισχύει αυτό το αντιστασιακό προφίλ που καλλιεργούν οι φασίστες. Με αυτόν τον τρόπο από τη μία το σύστημα θα έχει πρόσχημα για να αντικρούει τις κατηγορίες ότι τους στηρίζει και τους υποθάλπει, κι από την άλλη, όταν (πολύ σύντομα) η Χρυσή Αυγή επανακάμψει, θα έχει ως «ακλόνητη» απόδειξη της αντισυστημικότητάς της τις διώξεις αυτές εναντίον των στελεχών της. Η γύμνια των πολιτικών επιχειρημάτων της και η απουσία της από κάθε μορφή λαϊκής πάλης θα αναπληρωθεί από την ταμπέλα του «κατατρεγμένου» από το κράτος. Κι αυτή είναι η πιο ύπουλη επιδίωξή του συστήματος. Να βάλει για λίγο στον γύψο τον βραχίονά του και να τον επαναφέρει αργότερα πιο δυνατό, για να ξαναπαίξει τον βασικό του ρόλο, για να εκπληρώσει τον λόγο ύπαρξής του στην κοινωνία, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα.
   Μέχρι τώρα το σχέδιό τους έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Ο αποπροσανατολισμός και η τρομοκράτηση επικράτησαν. Ο σκόπελος των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεπεράστηκε με πολύ μικρές απώλειες. Όμως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα κι ο λαός έχει πάντα τη δύναμη στα χέρια του. Για να μπορέσει όμως να την χρησιμοποιήσει σωστά, διοχετεύοντάς την εναντίον εκείνων που τον εκμεταλλεύονται και τον καταδυναστεύουν θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεφύγει από τις αυταπάτες του. Και στην προκειμένη περίπτωση να μην πιστέψει ούτε στιγμή πως το σύστημα που εξέθρεψε τους φασίστες προτίθεται τώρα να τους εξαλείψει. Θα είναι μεγάλο λάθος αν πέσουμε σε αυτή την παγίδα, αν αφεθούμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη της «νομιμότητας» και του «δημοκρατικού τόξου». Θα είναι έγκλημα! Ας μην το διαπράξουμε, τουλάχιστον όλοι εμείς που γνωρίζουμε καλά πως: ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ – ΜΟΝΟ – ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ!
Γ.Γ για την Επιτροπή Αγώνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση