Διαμαρτυρία στα πλαίσια των Αισχυλείων

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε έξω από το χώρο διεξαγωγής των Αισχύλειων στην Ελευσίνα παρέμβαση της ΕΛΜΕ και της επιτροπής αγώνα ενάντια στις καταιγιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης.
Οι εκδηλώσεις των Αισχυλείων που παρακολουθούνται από μεγάλο πλήθος κόσμου,που ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά δρώμενα ,είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη.
Το χώρο αυτό επιλέξαμε οι καθηγητές για να ενημερώσουμε και να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στη σταθερή και μόνιμη εργασία στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα,καθώς επίσης και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών και εργαζόμενων στην Τεχνική Εκπαίδευση,καθώς και των χιλιάδων μαθητών που τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση.
Παρά τις "Κασσάνδρες "που μας στοχοποιούν ,λέγοντας μας πως η κοινωνία βρίσκεται απέναντί μας,όπως και σε κάθε άλλο αγωνιζόμενο κλάδο,ο κόσμος που του απευθυνθήκαμε εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουμε όλο το καλοκαίρι και που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα ,(παρά τις προσπάθειες να εμποδιστεί ),με απεργιακό αγώνα διαρκείας.
Απλοί άνθρωποι εξέφρασαν  την πεποίθησή τους ,πως η απεργία μας θα αποτελέσει ελπίδα και προοπτική για ολόκληρο το λαό που πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική της Τρόικα και της κυβέρνησης.
Η προοπτική μιας ανατροπής αυτού του καταθλιπτικού τοπίου,θα εκφραστεί τις επόμενες μέρες μέσα από τη μαζική συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις που θα στηρίξουν αγώνες με διάρκεια,σαν τη μόνη απάντηση στην πολιτική που διαλύει το στοιχειώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ