ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com
Ελευσίνα 15/07/2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Η κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας προχωρά με αμείωτη  ένταση.
Η εντεταλμένη δικομματική πλέον κυβέρνηση με την καθοδήγηση της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ) δίνει τη χαριστική βολή στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Η κατάργηση απ’ την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση των ειδικοτήτων Υγείας και Πρόνοιας της Αισθητικής, της Κομμωτικής και των Γραφικών Τεχνών και απ’ το σύνολο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ξένων γλωσσών Ιταλικής και Ισπανικής, αποτελεί πράξη που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της μεταφοράς «φιλέτων» της Δημόσιας Εκπαίδευσης στους Ιδιώτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα την ημέρα της ξεδιάντροπης απόφασης για την κατάργηση των ειδικοτήτων απ’ την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας βρισκόταν στα εγκαίνια του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά που θα λειτουργήσει κατά βάση με αυτές τις ειδικότητες απ’ τον Σεπτέμβρη.
Όμως δεν στέλνονται τα παιδιά του ελληνικού λαού μόνο βορά στους ιδιώτες. Είναι πάρα πολλοί μαθητές των αδύνατων οικονομικά στρωμάτων του ελληνικού λαού που απλά δεν θα πάνε στο σχολείο γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα των Ιδιωτικών ή και των «Δημοσίων» ΙΕΚ που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν αυτές τις ειδικότητες. Επίσης είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα αναγκαστούν να μη παρακολουθήσουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.
Το σχέδιο αυτό θα το δούμε να εφαρμόζεται το αμέσως επόμενο διάστημα, με τους νόμους που ετοιμάζονται για το «Νέο Σχολείο» και το νέο «Τεχνολογικό Λύκειο» που θα αφορά το Γενικό Λύκειο και την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση αντίστοιχα.

Στην Δυτική Αττική το κλείσιμο αυτών των ειδικοτήτων διώχνει απ’ το δημόσιο σχολείο ή αναγκάζει σε αλλαγή ειδικότητας περίπου 460 μαθητές και απολύονται μέσω διαθεσιμότητας 76 εκπαιδευτικοί. Μάλιστα οι μαθητές που βρίσκονται στη Γ’ ΕΠΑΛ και Β’ ΕΠΑΣ των ειδικοτήτων αυτών, βρίσκονται σε αδιέξοδο μιας και δεν γνωρίζουν αν και με ποιο τρόπο θα τελειώσουν το σχολείο και αν θα μπορέσουν πολλοί απ’ αυτούς να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.
Πανελλαδικά η απόφαση αυτή αφορά περίπου 15000 μαθητές και στέλνει σε απόλυση μέσω διαθεσιμότητας 2500 εκπαιδευτικούς.
Αυτές οι απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας προστίθενται στους 10000 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που εκ’ των πραγμάτων απολύθηκαν οριστικά λόγω της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών.
Επίσης απ’ τη Δυτική Αττική απολύονται μέσω διαθεσιμότητας 50 περίπου σχολικοί φύλακες και περίπου 2200 Πανελλαδικά. Οι σχολικοί φύλακες εντάχθηκαν στη λειτουργία του Δημόσιου σχολείου συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση των φθορών στις σχολικές μονάδες αλλά και των κλοπών της δημόσιας περιουσίας των σχολείων, μιας και οι βάρδιες τους που γινόταν εκτός ωρών λειτουργίας των σχολείων συνέβαλαν σ’ αυτό. 

Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται απ’ την κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) επιβάλει την πλήρη αποσάθρωση των κοινωνικών δομών (Υγείας-Παιδείας- Ασφάλισης κλπ), με την Ιδιωτικοποίηση των πάντων και σ’ αυτή τη λογική εντάσσονται και οι απολύσεις των Εκπαιδευτικών, των Σχολικών Φυλάκων, των υπόλοιπων εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, της ΕΡΤ και αυτών που ετοιμάζονται στον Τομέα της Υγείας (μιας και κλείνουν Νοσοκομεία), στην κρατική Αμυντική Βιομηχανία κλπ.


Καθηγητές, γονείς, μαθητές και οι άλλοι εργαζόμενοι επιβάλλεται να συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για έναν λαϊκό ξεσηκωμό που θα ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους.

Λέμε όχι διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Κοινωνικών Δομών που καταχτήθηκαν με αγώνες, την κλοπή της εργασίας μας και στη διάλυση της ζωής μας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.





Καρυώτης Δημήτρης

Η Γραμματέας του Δ.Σ.





Βασιλείου Γιούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ