Σκέψεις............


Μέρες τώρα παλεύουμε να καταλαγιάσει μέσα μας η οργή και αγανάκτηση μετά την αναστολή της απεργίας των εκπαιδευτικών, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε στην πραγματική του διάσταση το τι συνέβη και συμβαίνει στον κλάδο μας.
Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει όλα τα τεκταινόμενα των ημερών και όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στην μεριά των μαχόμενων εκπαιδευτικών σε συγκεντρώσεις και απεργίες ,παρά τις αντιξοότητες, θα διαπιστώσει να επαληθεύεται μια γενικότερη αλήθεια" πως ο πολιτικός χρόνος είναι εντελώς διαφορετικός από τον πραγματικό χρόνο.
Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν ,ο κλάδος μας έκανε πολιτικό άλμα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που θεωρούσαν δεδομένο ότι "ο κλάδος δεν τραβάει, είναι ξοφλημένος και μια και δε μπορούμε να κάνουμε στο χώρο μας κίνημα εξεγερσιακό, ας φτιάξουμε εικονικούς συντονισμούς βάσης, που θα βάζουν όμως το ύψιστο καθήκον της γενικής απεργίας διάρκειας". Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονταν και οι απόψεις για ανώφελους κλαδικούς αγώνες ,και στόχους για ανατροπές......μέχρι και........ της κυβέρνησης. Ύψιστος επαναστατικός στόχος.
Η αλήθεια είναι, όταν χρόνια ολόκληρα αναλύεις το άπαν με τα παραμορφωτικά γυαλιά του ρεφορμισμού και της ενσωμάτωσης, ακροβατείς μεταξύ ιμπεριαλιστικής Ελλάδας, παγκοσμιοποίησης, αυτοδιαχειρίσεις, εξεγέρσεις με πλήρες πρόγραμμα μεταβατικού σταδίου και πλήρους ενσωμάτωσης και αποδοχής της παντοδυναμίας του συστήματος.
Έτσι, με ευκολία χώνεσαι σε συνδιοικητικά - συνδιαχειριστικά "εργαλεια", θεωρώντας τα κατάκτηση του κινήματος, αναλαμβάνεις να παριστάνεις το' μάτι' του συναδέλφου μέσα σε αυτά, ενίοτε του περεχείς και τη διαβεβαίωση ότι "θα τον ταχτοποιήσεις, να πάει σπίτι του και να μην ανησυχεί. "Όταν όμως βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το αποτέλεσμα αυτού που στήριξες ,καταριέσαι την κακή σου μοίρα για τους βολεμένους συναδέλφους που σου έλαχαν ,και επιπλέον τους τα ρίχνεις γιατί δεν τρέχουν πίσω σου στα υπερ-επαναστατικά  κελεύσματα σου .
Κι όταν έρχεται η πραγματική ώρα να αναμετρηθείς με τον αντίπαλο, που ούτε πανικόβλητος είναι, ούτε χύμα, αλλά είναι εντελώς αποφασισμένος να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, διαλύοντας κάθε αυταπάτη σου για το "άλλο σχολείο" και ταυτόχρονα διαλύει και τον όποιο ρόλο διαμεσολαβητή είχες μέχρι τώρα για να κατευνάζεις τα πνεύματα της ταξικής πάλης, σκέφτεσαι αμήχανα πως σε κάποιον άλλο θα πρέπει να φορτώσει το πικρό ποτήρι.
Και ξαφνικά, όλοι αυτοί που θεωρούσες ξοφλημένους ,έρχονται με το χαρτί της επιστράτευσης στο χέρι και σου λένε" Δε φοβάμαι. Ήρθα εδώ για να πολεμήσω για το δίκιο μου, για το δικαίωμα το δικά μου και των παιδιών μου στη ζωή." 
Εκείνη την ώρα που ο καθένας κρίνεται, γυρνάς και του λες ¨Όχι τώρα, δεν έχεις φτιάξει συμμαχίες, όχι στις εξετάσεις των παιδιών του λαού ,που θα πετάξουν τα 2/3 στα αζήτητα. Να απεργήσουν και οι άλλοι! Nα δουλέψω εγώ και να απεργήσουν οι άλλοι αντί για μένα Να βγει η ΓΣΣΕ (τώρα θα κάνει την έκπληξη),η ΑΔΕΔΥ ,η κουτσή Μαρία, γιατί εμείς δεν θέλουμε Ιφιγένειες!! Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις !"Οι ηγέτες των επαναστάσεων και των λαϊκών εξουσιών ξαφνικά γίνονται αυτοί που θα βάλουν πλάτη στο συμμάζεμα της διεκδικητικής ορμής ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ!!
Ναι ,καλοί μου εκπρόσωποι. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Όχι όμως όπως το θέτετε εσείς, αλλά όπως πραγματικά φροντίζετε να είναι. Εσείς ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να αναμετρηθείτε με τον αντίπαλο. Οι εκπαιδευτικοί και όλος ο  λαός χρειάζεται από χθες 'ήδη να είχε φτιάξει την δική του οργανωμένη απάντηση ,που θα παίρνει τη υπόθεση στα χέρια του και θα ανατρέπει τους συσχετισμούς στα πραγματικά πεδία μαχών, στο κίνημα. Μέχρι τότε, θα πρέπει να ανέχεται τον ξεπουληματικό σας ρόλο και να μαζεύει την οργή μέσα του που σε λίγο θα μετουσιωθεί σε γνώση ,που θα βγαίνει μέσα από την ίδια του την πάλη. Τότε ,θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του. Τότε θα αναμετρηθεί με όλους :κι αυτούς που έκλειναν ανοιχτά τη δυναμική του έκφραση, κι αυτούς που από την αρχή δεν ήθελαν να απεργήσουν και τώρα το παίζουν τιμητές των αγώνων και δικαιωμένοι .Η αναμέτρηση θα σας φέρει ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία από αυτή που νοιώσατε το τελευταίο διάστημα, για να απαντήσετε τελικά εσείς με ποιόν είστε;

Υ.Γ. 60 συνάδελφοι μαζευτήκαμε την επόμενη μέρα του ξεπουλήματος για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας και να συνεχίσουμε. Πήραμε αποφάσεις για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα εξεταστικά και πορεία .Επίσης συνέλευση στα μέσα της εβδομάδας. Συμφώνησαν κι αυτοί που είχαν βάλει τις προϋποθέσεις. Συμφώνησαν για να μην πραγματοποιήσουν τίποτε από τα συμφωνημένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις