Ενισχυτική κοροιδία


Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ!

Το Υπουργείο Παιδείας έχει προφανώς αποφασίσει να εμπαίζει ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες και αγωνίες των μαθητών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! Αυτό είναι το ελάχιστο συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί όποιος παρακολουθεί πίσω από τις τυμπανοκρουσίες επαναφοράς του θεσμού της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Ε.Δ.) για τα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2012-13 καθώς:
  • Η επαναφορά αυτή εξαγγέλλεται τέλη Μάρτη, για να αρχίσει να υλοποιείται-ίσως- στα μέσα Απριλίου, δηλαδή ελάχιστες εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους! Προφανώς το Υπουργείο το απασχολεί ο θόρυβος που θα ξεσηκώσει η εξαγγελία του και όχι οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Ανάγκες που διαρκώς μεγαλώνουν από την κυβερνητική πολιτική διάλυσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου
  • Για ολόκληρο το νησί της Σάμου ορίζεται ένα και μόνο ένα Κέντρο Ε.Δ. στο Βαθύ! Δηλαδή οι μαθητές των Γυμνασίων εκτός της πόλης της Σάμου, θα πρέπει να κάνουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα , και βέβαια με δικά τους έξοδα, για να «εισπράξουν» την «ενίσχυση» που το Υπουργείο θέλει να τους παράσχει!!
Είναι ίσως περιττό να συμπληρώσουμε πως η αμοιβή και οι εργασιακοί όροι με τους οποίους καλούνται να εργαστούν οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι στο πρόγραμμα αυτό είναι στην κυριολεξία άθλιοι!
Αυτή είναι η πραγματική αποκρουστική όψη της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης που για να υπηρετεί πιστά τις απαιτήσεις της τρόικας και των ντόπιων αφεντικών της εξαθλιώνει και εξουθενώνει το λαό και τα παιδιά του.
Απαιτούμε να λειτουργήσει - έστω και τώρα- Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας 
σε κάθε Γυμνάσιο του νησιού.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
Τάκης Διαμαντίδης                                           Νίκος Παπαβασιλείου

Σάμος 1-4-13

Σχόλια

  1. Επιασε ο πόνος το Υπουργείο για τα παιδιά που στις υπάρχουσες συνθήκες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα;Φυσικά και όχι!Οταν διαλύει καθε δυνατότητα των οικογενειών να ανταποκριθεί στις καθημερινές υποχρεώσεις τους,όταν διαλύει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και ωθεί χιλάδες μαθητές έξω από το σχολείο,ιδιάιτερα στην περιοχή της Δυτ.Αττικής,όταν τους φόρτωσε το κόστος μεταφοράς στην φτωχή τους πλάτη,οταν ακόμα κι αυτή τη στιγμή έχει αφήσει κενά στα σχολεία και μειώνει τις ώρες διδασκαλίας των παιδιών για να μην προσλάβει αναπληρωτές,εξαγγέλει ενισχυτική διδασκαλία.Μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ που ειναι ο προωθητικός κριός όλης της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και το πέρασμα κάθε μορφής αντιδραστικής πολιτικής,προχωράει σε εξαγγελίες ενίσχυσης και καλεί να δουλέψουν άνεργοι εκπαιδευτικοί σε συνθήκες εργασίας που δεν σέβονται ούτε τις στοιχειώδεις συμβάσεις.Κι επιπλέον,όλο αυτό το πρόγραμμα ,θα αξιολογηθεί και θα αξιοποιηθεί αναλόγως.
    Φοβού τους Δαναούς......
    Ο.Σταυρακάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις