Συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα.


 Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις καταργήσεις οργανικών ,συμπτύξεις τμημάτων και πειθαρχικά.
Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ελάχιστη και δυστυχώς ,ακόμα και τα ελάχιστα άτομα που μαζεύτηκαν, δεν έδωσαν κανένα στίγμα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας .Δεν υπήρχε οργανωμένη κίνηση, συνθήματα ,προκήρυξη ή ψήφισμα ,που να ενημερώνει τον κόσμο της Ελευσίνας γιατί βρεθήκαμε έστω και αυτοί οι λίγοι στο δρόμο.
Παρόλα αυτά την «πορεία»μας ,που παραβρέθηκαν και μέλη της Ένωσης Γονέων, τη συνόδεψε η αστυνομία με δύο περιπολικά .
Στη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Α/θμιας .Ειπώθηκε ότι με τα νέα μέτρα που παίρνονται με τις οργανικές θέσεις ήδη μειώνονται κατά 50 οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια. Αναφορές έγιναν επίσης στο πρόγραμμα «Ευ Ζην»,όπου ο Προϊστάμενος ανέφερε ότι αυτός ο οποίος πρότεινε την εφαρμογή του, ήταν προσωπικός του συνεργάτης. Αναφορά επίσης έγινε στη συνάδελφο, που έχει οργανική θέση στην περιοχή μας, που τέθηκε σε αργία ,έπειτα από καταγγελία κοντινού της προσώπου.
Στη συνάντηση στη Β/θμια Εκπαίδευση, δεν μας δέχτηκε ο Προϊστάμενος ,αλλά ο υπεύθυνος Παιδαγωγικών Θεμάτων ,που μας μετέφερε την τηλεφωνική ενημέρωση του Προϊσταμένου. Περιορίστηκε στο τι καταγράφεται από το survey και πως θα χρησιμοποιηθεί ,τόσο όσο αφορά μαθητές και ωράρια ,όσο και σε ότι αφορά τις μετρήσεις των τάξεων και τον αριθμό που αναλογεί σε μια τάξη πχ 50 τετραγωνικών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης που έχουν ήδη επισκεφθεί σχολεία της Αθήνας και έχουν καταμετρήσει, απουσίες ,βιβλία ύλης ,άδειες ,ωράρια. Μας προτάθηκε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί .Ήδη άλλωστε έχουν δοθεί τα ονόματα 5 εκπαιδευτικών που περνούν από πειθαρχικά και τα γνωρίζουν οι αιρετοί(εμείς άραγε γιατί δεν τα γνωρίζουμε ή γιατί δεν γνωρίζουμε τι θέση πήραν οι αιρετοί, ή τι ψήφισαν;)
Βεβαίως εδώ υπάρχει και η ανταπάντηση που εκφράστηκε ,πως οι εκπαιδευτικοί απαντούν απέναντι στο φόβο και την τρομοκρατία δυναμώνοντας τους αγώνες τους. Είτε πρόκειται για πειθαρχικά ,είτε για ελέγχους ,η απάντηση οφείλει  να είναι μια:απέναντι στον ατομισμό  αντιτάσσουμε το δυνάμωμα των συλλογικών αγώνων μας για τη διεκδίκηση της ζωής μας και της ανατροπής όλων αυτών που χτυπούν το δικαίωμα μας σε μόνιμη και σταθερή δουλεία . Απευθυνόμαστε στα σωματεία μας και στις επιτροπές αγώνα και τα κάνουμε υπόθεση όλων μας. Οργανώνουμε την πάλη μας και τις αντιστάσεις μας ,για να μην υπάρξει καμιά απόλυση και καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση.
 Ολο αυτό όμως απαιτεί το δυνάμωμα των διεκδικητικών μας αγώνων και η μαζικοποίηση τους, μια συζήτηση που βεβαίως θέτει σειρά ζητημάτων και ερμηνειών .Ίσως είναι καιρός να την ανοίξει ο κλάδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ