Κινητοποιήσεις απο ΕΛΜΕ


ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ 2 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Α. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ 
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 12/3, ΣΤΙΣ 6μμ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Β. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΑΦΙΣΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ
ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 13/3, ΣΤΙΣ 3.30μμ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.



ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Στην Ιερισσό η επίθεση των δυνάμεων κατοχής συνεχίζεται.
Τώρα κτυπούν  σχολεία και μαθητές.

Στη Χαλκιδική μήνες τώρα η τοπική κοινωνία, αυτός ο ηρωικός Δαυίδ, παλεύει με το Γολιάθ των πολυεθνικών, των υποτακτικών τους και της τρομοκρατίας που προκαλεί η κρατική καταστολή. Παλεύει για ανθρώπινο περιβάλλον και για μια ανθρώπινη ζωή που δεν ξεπουλιέται στο βωμό του κέρδους και του πλουτισμού των ήδη πλούσιων. Εμείς, στον τόπο της 50χρονης χωματερής που στέλνει στο θάνατο τους κατοίκους, νοιώθουμε καλά την αξία αυτού του αγώνα που γίνεται όλο και πιο σκληρός. Έτσι, εδώ και πάνω από 3 εβδομάδες, με αφορμή τα γνωστά γεγονότα στις Σκουριές, η αστυνομία, τα ΜΑΤ και η αντιτρομοκρατική, ξεπερνώντας κάθε όριο και προκαλώντας κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, καλούν και ανακρίνουν μαθητές του Λυκείου Ιερισσού και κάνουν πραγματική επίθεση στο σχολείο.
Η εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο χωριό, η έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια των κατοίκων, με προσαγωγές που μοιάζουν με απαγωγές, είχε  ως αποκορύφωμα τη χρήση δακρυγόνων στο χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα και ένας να τραυματιστεί από κάλυκα δακρυγόνου! Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να δέχονται απρόκλητη επίθεση μαθητές και να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται και να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται και να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές, στη στοχοποίηση ανηλίκων και  στη ρίψη χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα την τρομοκράτηση και τον τραυματισμό μαθητών.
Εμείς ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε καθημερινά να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, της ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα του αγώνα με ειρηνικές κινητοποιήσεις. Μετά τις τελευταίες βίαιες επιθέσεις και το καθεστώς τρόμου που έχει επιβάλλει το ίδιο το κράτος, που θεωρητικά είναι θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, εμείς πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε τη νέα γενιά για τις αξίες αυτές; Πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε ότι ο εκφοβισμός και η βία δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας, αλλά ο ουσιαστικός διάλογος; Πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, σύμφωνα με το Σύνταγμα;
Το δόγμα Σαμαρά-Δένδια, η πολιτική δηλαδή της «μηδενικής ανοχής» και του «νόμος και τάξη» έχει σκοπό την πάση θυσία υλοποίηση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και μας χτυπάει όλους. Όμως όταν η κρατική καταστολή αγγίζει τόσο άμεσα τις ζωές των μαθητών μας, κανείς δεν μπορεί να στέκει αδιάφορος. Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα τους και υψώνουμε ασπίδα προστασίας στους μαθητές μας. Είναι προφανές ότι τρομοκρατούν τους μαθητές για να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την κοινωνία. Φτάνει πια! Κάτω τα χέρια από την κοινωνία και από τα παιδιά μας!
Όλοι την Τρίτη, 12/3, στις 6μμ, στα Προπύλαια.
Όλοι στην κινητοποίηση για την στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ