ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με απίστευτη μανία η κυβέρνηση της τρόικας και του κεφαλαίου επιτίθεται στο πιο θεμελιώδες από τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα στη δουλειά. Επιχειρεί να ξεμοναχιάσει τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικούς συναδέλφους μας, εγκαινιάζοντας τη βαρβαρότητα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Την ψήφιση του 3ου μνημονίου ακολούθησε σωρεία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Προβλέπουν τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ν' απολυθούν στη συνέχεια. Κι ας κοροϊδεύει ο Μανιτάκης ότι δήθεν θα μετακινηθούν σε άλλα πόστα...
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης έφτασε. Γιατί, αν σήμερα περάσουν αυτές οι απολύσεις, ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες ακόμα τα επόμενα χρόνια. Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποιοι είναι οι πρώτοι και ποιοι οι επόμενοι. Γιατί η απόφαση για 150.000 απολύσεις είναι ειλημμένη. Γιατί οι νέοι οργανισμοί που στήνονται θα “ξεχάσουν” αρκετούς απ' έξω. Γιατί η αξιολόγηση που δρομολογείται θ' αποτελέσει το όχημα για γενικευμένο πογκρόμ κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο. Γιατί η αναθεώρηση του Συντάγματος θα βάλει και τυπικό τέλος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Το πρόβλημα, συνεπώς, μας αφορά όλους και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Οι αυταπάτες ότι δήθεν αφορά κάποιους άλλους πρέπει να τελειώσουν οριστικά. Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Είναι θετικό ότι ήδη εδώ και μήνες ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Εκεί που πραγματοποιούνται συνελεύσεις, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους και προχωρούν σε απεργίες. Με παρατεταμένο αγώνα, καταλήψεις, συλλαλητήρια και πορείες αντιμετωπίζουν τη βάρβαρη πολιτική και τους μηχανισμούς καταστολής. Χρειάζεται να συντονιστούν οι αντιστάσεις, να γενικευθεί ο αγώνας σε όλο το Δημόσιο. Απαιτείται ένα αρραγές μέτωπο αντίστασης σ' αυτή τη πολιτική με σαφή προσανατολισμό την ανατροπή της.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (αυτή της ΓΣΕΕ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο κατάπτυστη είναι κηρύσσοντας 3ωρη στάση!!!) όλο το προηγούμενο διάστημα αρκέστηκε σε στάσεις εργασίας για το μείζον αυτό πρόβλημα. Δείχνει έτσι ότι δεν θέλει έναν γενικότερο ξεσηκωμό στο Δημόσιο και στην ουσία αφήνει ακάλυπτους όσους βρίσκονται σήμερα στους δρόμους του αγώνα. Ακόμα και την απεργία την “έφτασε” παραμονές των γιορτών, στέλνοντας το μήνυμα της αποκλιμάκωσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η πολιτική της υποδούλωσης στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, της φτώχειας και της ανεργίας, της λεηλασίας μισθών και συντάξεων, της φοροληστείας του ήδη πενιχρού εισοδήματος, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων, της κατάργησης κάθε κατάκτησης και δικαιώματος δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Αυτό είναι το μοναδικό όριο που μπορούν να καταλάβουν. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει και μπορούμε να κατακτήσουμε.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 12μ

Αγωνιστικές Κινήσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ