Όταν ετοιμάζεται σφαγή των αμνών, οι ομοσπονδίες σωπαίνουν

 

Όταν ετοιμάζεται σφαγή των αμνών, οι ομοσπονδίες σωπαίνουν


Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Άμεση δραστική μείωση της ύλης σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων

Να ανακληθεί το έγγραφο που καλεί σε αναμορφώσεις προγραμμάτων

Στην πόρτα του σφαγείου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι μαθητές του Λυκείου. Το καλά ακονισμένο μαχαίρι της τράπεζας θεμάτων, προβλέπει ποικιλία δυσκολιών που δοκιμάζουν ακόμα και

τους πιο προχωρημένους «λύτες» και που καμιά σχέση δεν έχουν με τη σχολική πραγματικότητα.

Το μήνυμα είναι σαφές: η υπόθεση της μόρφωσης δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για λίγους κι εκλεκτούς, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τη στηρίξουν . Το κοσκίνισμα είναι ταξικό και οι όροι του ανελέητοι για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Πώς αλήθεια να ανταποκριθεί ένα παιδί σε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου; Πώς να αντέξει το όλο και πιο ψιλό κοσκίνισμα που οδηγεί σε αποθάρρυνση και απόγνωση χιλιάδες παιδιά, από πολύ νωρίς μάλιστα; Δεν χρειάζεται να φθάσουν και στην Γ Λυκείου για να τα παρατήσουν! Άλλωστε υπάρχει και η διέξοδος της απλήρωτης παιδικής εργασίας, μαθητεία τη λένε, που μπορεί να τους αξιοποιήσει!

Ανάλογες είναι κι οι πιέσεις στους εκπαιδευτικούς (από αυτούς θα περάσει η διαδικασία σφαγής), για να δείξουν την ανάλογη αυστηρότητα μια και η δαμόκλειος σπάθη της αξιολόγησης ετοιμάζει και για αυτούς συνθήκες που οι αποκλίσεις μεταξύ προφορικού και γραπτού δεν επιτρέπονται!

Η «ιερή» κάλυψη της ύλης απαιτεί, κατ’ εντολή Κόπτση (σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο της 16/3/22), αναμόρφωση προγραμμάτων, επιπλέον ώρες, απλήρωτες υπερωρίες, έλεγχο και λογοδοσία από τους συντονιστές, που είναι καιρός να αναλάβουν ρόλο σε αυτό που τους προόρισαν. Τι κι αν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί νόσησαν και έχασαν μαθήματα; Τι κι αν το περσινό τσίρκο της τηλεκπαίδευσης, άφησε βουνά κενών στους μαθητές; Τι κι αν τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται μέχρι τη γειτονιά μας; Η ευκαιρία να επιβληθεί η Τράπεζα Θεμάτων σαν το εργαλείο ταξικής επιλογής  περνάει μέσα από το ψεύτικο αφήγημα ότι «όλα βαίνουν καλώς». Οι κρατούντες ξέρουν καλά ότι για να γίνει το ταξικό «ξεσκαρτάρισμα» χρειάζεται να είναι αμείλικτοι. Για αυτό άλλωστε δεν εξαιρεί η υστερία τους ούτε τα παιδιά των ειδικών σχολείων από την Τράπεζα Θεμάτων!!

Άλλωστε, η επιτυχία του στόχου τους να πετάξουν την περασμένη χρονιά 40.000 παιδιά έξω από τις σχολές δεν βρήκε καμία ουσιαστική συνδικαλιστική αντίδραση. Σιγή νεκροταφείου. Μήπως τάχα θα βρει τώρα αντίδραση, όταν παρά τις φανφάρες και τις στημένες φιέστες της ΑΔΕΔΥ,ΟΛΜΕ,ΔΟΕ για την «ημέρα αγώνα για την εκπαίδευση», η «ευαισθησία τους» δεν έφθασε μέχρι το σημείο να συμπεριλάβουν στα αιτήματα την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ο αφ' υψηλού συνδικαλισμός τους δεν τους επιτρέπει να κοιτάξουν χαμηλά για να δουν τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, του λαού και των παιδιών του.

–Ναι, συμφωνούμε, να αναμορφώσουμε τα προγράμματα και τα σχέδια τους. Καμία αλλαγή στα σχολικά προγράμματα.

—Να απαιτήσουμε δραστική μείωση της ύλης για την κάλυψη των κενών των μαθητών σε όλα τα μαθήματα.

—Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ε.Β.Ε.

—Όχι σπουδές για λίγους και εκλεκτούς – αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.




—Να δώσουμε τις μάχες μας πλάι στα παιδιά του λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση