ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ




ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
Μετά από την κύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή της ΠΓΔΜ και την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα, επισπεύδονται οι διαδικασίες της επικύρωσης της συμφωνίας στη χώρα μας. Η συμφωνία αυτή δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και ούτε διευθετεί πραγματικά τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες γιατί φέρνει τη σφραγίδα και προωθεί τα φιλοπόλεμα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων των λαών.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός είναι ανάγκη να παρέμβει στις αντιδραστικές εξελίξεις και να σταθεί:
Ø  ενάντια στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση και την επικυριαρχία τους στα Βαλκάνια σε βάρος των ανταγωνιστών τους Ρώσων ιμπεριαλιστών. Οι επιδιώξεις της πιο φιλοπόλεμης συμμαχίας στον πλανήτη (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) φέρνουν πιο κοντά τους πολεμικούς κινδύνους στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ø  ενάντια στην εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποτάσσεται πλήρως -όπως και η εξαρτημένη αστική τάξη και η κυβέρνηση Ζάεφ της ΠΓΔΜ- στις απαιτήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μια κυβέρνηση που παρέχει «γη και νερό» στους Αμερικάνους φονιάδες των λαών και με όλη την πολιτική της (επέκταση και αναβάθμιση βάσεων, πολεμικοί εξοπλισμοί, συμμετοχή σε αντιδραστικούς άξονες με τα φασιστικά καθεστώτα Αιγύπτου και Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ…) καθιστά τη χώρα ορμητήριο των πιο μεγάλων φονιάδων των λαών.
Ø  ενάντια στη Νέα Δημοκρατία κα τους κολαούζους της που, με στόχο την πρωτιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, παριστάνει ότι διαφωνεί με τα αφεντικά της χώρας (ΗΠΑ-ΕΕ), τη στιγμή που η ίδια για δεκαετίες εξυπηρετούσε πάντα τους ιμπεριαλιστές και ξεπουλούσε σ’ αυτούς υποδομές και πλούτο της χώρας.
Ø  ενάντια στις επικίνδυνες εθνικιστικές-σοβινιστικές κραυγές αντιδραστικών, ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων που παρουσιάζουν ως εχθρούς τους γείτονες λαούς ενώ την ίδια στιγμή αναζητούν και «απαιτούν» τη στήριξη των ιμπεριαλιστών «προστατών» τους στις πολεμικές κραυγές τους ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Είναι αυτοί που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη μαθητική νεολαία με τις εθνικιστικές καταλήψεις και πορείες τον περασμένο Νοέμβριο και που οργάνωσαν το συλλαλητήριο του μίσους και του εθνικισμού μόλις την Κυριακή που μας πέρασε.
Απέναντι σε όλους αυτούς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και να ανοίξουν το δικό τους δρόμο. Να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, να ενισχύσουν τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς. Να εμποδίσουν να μετατραπούν οι λαοί και η νεολαία κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων που τους υπηρετούν. Να βάλουν φρένο στις αποπροσανατολιστικές και σκοταδιστικές εθνικιστικές κραυγές.

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩ
Εκπαιδευτικοί του 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις