ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!


ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ , ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
              Μία επιχείρηση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής έχει στηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω της οποίας καλούνται οι σύλλογοι της πρωτοβάθμιας να συμμετέχουν στην αναζήτηση σχολικής στέγης για πιθανή ίδρυση τμημάτων νηπιαγωγείων για να υλοποιηθεί η πιλοτική (!) εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Εγκαλούνται (και από συνδικαλιστικές παρατάξεις) μάλιστα πρόεδροι συλλόγων γιατί δεν συμμετέχουν!
         Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει ούτε σεντς (μηδενικά κονδύλια!) για αυτή την υποτιθέμενη  πιλοτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής  , δεν έχει αυξήσει αντίθετα έχει παγώσει διορισμούς εκπαιδευτικών και περιορίζει τις προσλήψεις αναπληρωτών ενώ τα όρια νηπίων για τη λειτουργία , ίδρυση νηπιαγωγείων αυξάνονται .

            Παράλληλα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για το πλαίσιο λειτουργίας των νέων τμημάτων όταν και εφόσον δημιουργηθούν , για το εργασιακό πλαίσιο, τη σχέση των δύο κομματιών της αγωγής που αναφέρεται στην προσχολική ηλικία κλπ . Δεν πάει εξ άλλου πολύς καιρός που τα δύο συνδικαλιστικά όργανα στα οποία αναφέρονται οι νηπιαγωγοί και οι βρεφονηπιοκόμοι  (ΔΟΕ –ΠΟΕ/ΟΤΑ) … αντιδικούσαν μεταξύ τους αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική που γεννά τη διάσπαση και την… ανθρωποφαγία!

             Κανένα αιρετό συνδικαλιστικό στέλεχος δεν πρέπει να πάρει μέρος σε μια τέτοια κοροϊδία που απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της μετακυλώντας  τες στους… συλλόγους που πρέπει να ψάξουν τάχα μαζί με τους δήμους (που δεν το κρύβουν ότι θέλουν να πάρουν ολοκληρωτικά τα νηπιαγωγεία)  σχολική στέγη. Να μην νομιμοποιήσουν  την…  σαρδελοποίηση  νηπίων για μία κίβδηλη και δήθεν εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής εφαρμόζοντας  και στηρίζοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και των περιορισμών.
.
            Να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών/νηπιαγωγών , να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, δημόσια νηπιαγωγεία για όλα τα νήπια και τα προνήπια ! Χωρίς σχολεία και εκπαιδευτικούς κάθε «πιλοτική» εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην καλύτερη περίπτωση θα βγάλει «λάδι» την κυβερνητική πολιτική που σαν Πόντιος Πιλάτος ρίχνει το μπαλάκι στους συλλόγους και στους δήμους . Στην χειρότερη θα στραφεί ενάντια στα συμφέροντα των νηπίων , των νηπιαγωγών (αλλά και των βρεφονηπιοκόμων  ) και των εργαζόμενων γονέων.
          
         Το συνδικαλιστικό κίνημα  -δυστυχώς για ορισμένους που συνεχίζουν να έχουν αυταπάτες και να σκέφτονται με την  «αρχαία σκουριά» της δήθεν συμμετοχής στους κρατικούς θεσμούς- δεν κυβερνά ούτε … συγκυβερνά.
       Αγωνίζεται για να υπερασπίσει και να διευρύνει τα δικαιώματα του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική κάθε απόχρωσης αλλά σταθερής αντιλαϊκής και αντιδραστικής κατεύθυνσης !
Απρίλης 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση