Αλλο ένα Δ.Σ. αναντίστοιχο των αναγκών του κλάδου !!Ενημέρωση για το Δ.Σ,της ΕΛΜΕ μας την 20-3-2018Αλλο ένα Δ.Σ. αναντίστοιχο των αναγκών του κλάδου

Συνεδριασε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με θεματολογία που περιελάμβανε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς
Εχοντας ο κλάδος καταγράψει τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κινητοποιήσεων και χωρίς να συμπεριλάβουμε την προετοιμασία και πίεση που έκαναν όλο αυτό το διάστημα οι συλλογικότητες των αναπληρωτών,είμαστε μπροστά στις προτάσεις της συνέλευσης των διαδηλωτών στο υπουργείο που πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες δυο εβδομάδες,αρχίζοντας από τις 22-3-2018 με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συνεχίζοντας με 29-3 τοπικές διαδλώσεις και 30-3 κεντρική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Αυτό που έχουν ανάγκη οι αγώνε ςπου βρίσκονται σε εξέλιξη,είναι να περάσουν στα σωματεία και να κινητοποιήσουν το σύνολο του κλάδου
Αντ'αυτού,στα σωματεία(από όσο μαθαίνω όχι μόνο στο δικό μας),βρίσκουν εμπόδια για να μην προχωρήσουμε σαν κλάδος
"Καλοπροαίρετες "ερωτήσεις απο τις ΣΥΝΕΚ για το πόσοι απήργησαν,πόσοι ήταν οι αναπληρωτές στη συγκέντρωση,ποιοι αποτελούσαν τη συνέλευση,πόσους αναπληρωτές μπορεί να προσλάβει με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις,μέχρι και γιατί να μην κουβεντιάσουμε τα κριτήρια που μπορούν κάποιοι να διοριστούν;;Ο καθένας μπορεί να καταλάβει και το πνεύμα και τη διάθεση τέτοιων αποριών και προβληματισμών,που δεν θα καταγραφούν σε κανένα πρακτικό (επιλεκτικά και σε συντομία καταγράφονται οι θέσεις του καθενός εκεί μέσα),γιατί ο καθένας που τις θέτει,είναι εύλογο το τι θέλει να πει.Φυσικά,κάποιοι,είναι συνεπείς συνδικαλιστές και πάντοτε στηρίζουν τα του κλάδου,καθώς ισχυρίζονται,μα σαν θίγεται η κυβερνητική πολιτική δεν ψηφίζουμε ούτε το ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες αλληλέγγυους στην εργαζόμενη της Vres!Αμφισβητούμε κι ότι το σχέδιο που κατατέθηκε είναι αυτοαξιολογικό,μια και δεν το ονομάζουν από το υπουργείο έτσι.Το παιχνίδι των λέξεων μπορεί να το παίζει το σύστημα πολύ καλά,αλλά η ουσία δεν αλλάζει για τους εργαζόμενους.Οπως και να χαρακτηρίσεις την επίθεση,επίθεση θα παραμένει.
Και καλά σε όσα αφορά την κυβερνητική παράταξη,αλλά τι γίνεται όταν ερχόμαστε στηνπαράταξη των Παρεμβάσεων,που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν και ψήφισαν την προ΄ταση-πρόγραμμα δράσης;;Αλλά στο τοπικό σχήμα δεν βλέπουν αναγκαιότητα,δυνατότητα,πιθανότητα να κάνουμε συνέλευση,να κάνουμε τοπική κινητοποίηση με άλλα σωματεία,που απολύονται συμβασιούχοι!Ας μας καλέσουν αυτοί,λένε,όχι να κάνουμε εμείς σύσκεψη για κινητοποίηση!Λες κι εμείς δεν έχουμε τους δικούς μας συμβασιούχους-αναπληρωτές,που απολύονται (κάποιοι μάλιστα πριν ακόμα προσληφθούν!)Το είδαμε κι αυτό!Ηρθαν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου για παράλληλη στήριξη,μόλις χθες(20-3-2018) για να απολυθούν δυο μήνες μετά!Κι όλο αυτό,δεν είναι θέμα που μπορεί εμείς να το βάλουμε μπροστά,αλλά πρέπει κάποιοι άλλοι να το κάνουν !Και φυσικά,το ζήτημα των απωλειών θέσεων από την περικοπή καθηγητών στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ στο τέλος του Γενάρη,που βγήκαν αποτελέσματα φοίτησης,"βολεύτηκε" σε συνθήκες "μαγειρείου".οπότε δεν τίθεται ούτε εκεί ζήτημα κινητοποίησης.Αλλωστε ,"προς τιμήν του" ο Προϊστάμενος,έδειξε ιδιαίτερο"ανθρωπισμό" και δεν πείραξε κανέναν εργαζόμενο!Το συνδικαλιστικό κίνημα λοιπόν υποκλίνεται στον ανθρωπισμό της διοίκησης!Καμία λοιπόν κινητοποίηση στις 29-3,γιατί το ....κίνημα δεν ανταποκρίνεται,οπότε,ντροπή στο κίνημα!!
Θα ήταν όλα αυτά μια απλή ειρωνεία,αν δεν πίεζαν τόσο πολύ τα προβλήματα του κλάδου,όσο και τα προβλήματα του λαού!!Δυστυχώς,όμως,στην προκειμένη περίπτωση,που με τόσο κόπο,και τόσα θετικά στοιχεία οργάνωσης στη βάση ,ένα κομμάτι των συναδέλφων,βγήκαν να διεκδικήσουν για όλους μας,το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία, και βρίσκουν εμπρός τους τόσες ¨"καλοπροαίρετες τρικλοποδίες",πρέπει να απολογιστεί ο καθένας και να δει ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι οι εχθροί του,όχι στα λόγια,αλλά στην πράξη!Οχι σαν είναι να μετρήσουμε ψηφαλάκια αλλά σαν είναι ή ώρα να ταράξουμε λιμνάζοντα νερά και να κάνουμε αγώνες!
Υπάρχουν ακόμα πιο δύσκολα κομμάτια ,όμως,που ο ψευδο-ηγεμονισμός ομάδων της αριστεράς φθάνει στο σημείο να θεωρεί τις απόψεις άλλων κομματιών του κινήματος ανοησίες ενώ τις δικές τους απόψεις κορυφαίες,Ετσι σε ψήφισμα που καταθέσαμε σαν Αγωνιστική Κίνηση στην ΕΛΜΕ ενάντια στον πόλεμο,ο συνάδλεφος Μ.και Ξ.των Παρεμβάσεων ,θεωρησαν επικίνδυνο να παλεύεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό Η.Π.Α,.Ε.Ε Ρωσίας,μια και μόνο το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός στην περιοχή."Η Ρωσική Αστική Τάξη που τώρα αναπτύσσεται δεν είναι αντίπαλος"Ανήκουστα πράγματαΝα τη βοηθήσουμε,συνάδελφοι μου,να κάνουμε κι έναν έρανο να τη βοηθήσουμε να στηριχτεί στα πόδια της και να εξοπλιστεί!!Ο Ρωσικός στόλος που διασχίζει το Αιγαίο,που επεμβαίνει και βομβαρδίζει τη Συρία,που άλλοτε πάλι εξοπλίζει την Τουρκία εναντίον των Κούρδων κατά τα συμφέροντά της,όπως κάνει κάθε σωστός ιμπεριαλιστής,είναι φίλοι!!
Είμαστε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών της περιοχής για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την χάραξη νέων συνόρων με το αίμα των λαών της περιοχής,και δεν κρίνουμε σκόπιμο ούτε καν να γίνει μια εκδήλωση αντιπολεμική και έκφρασης φιλίας των λαών της περιοχής,γιατί κάποιοι δεν αρέσκονται στο να ακούγονται διαφορετικές απόψεις σε ένα πάνελ όλως των απόψεων!Λυπηρά φαινόμενα σε χαλεπούς καιρούς!!
Ας ευχηθούμε να αναθεωρηθούν οι "κοσμοπολίτικες"απόψεις κάποιων και να μπούμε σοβαρά σε έναν προβληματισμό που να καταλήγει στη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος σε κάθε γωνιά τούτης της χώρας!!
Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε να κινηθούμε!!

Παραθέτουμε το ψήφισμα που καταθέσαμε
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή  και την Α. Μεσόγειο εντείνονται και πυκνώνουν οι ανησυχητικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις. Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ βρίσκονται σε οξύ ανταγωνισμό με το ρώσικο ιμπεριαλισμό για την γεωπολιτική κυριαρχία, για τον στρατιωτικοπολιτικό έλεγχο, για τις πηγές και τους αγωγούς ενέργειας στις χώρες της περιοχής. Συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις , αυξάνονται οι κάθε είδους εκβιασμοί σε βάρος των χωρών και των λαών της περιοχής. Η παρουσία του 6ου στόλου των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Κύπρου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί.
Αυτή η κατάσταση και με δεδομένη τη σφαγή που έχει εκτυλιχτεί τα προηγούμενα χρόνια στα Βαλκάνια ,σε μια σειρά άλλες χώρες και σήμερα στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικά δεδομένα για τους λαούς.  Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα και αντιδραστικές επιδιώξεις κινούνται στα πλαίσια αυτού του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τον υπηρετούν. Ενισχύεται έτσι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, τα μισαλλόδοξα και αλυτρωτικά κηρύγματα ως  τα απαραίτητα εργαλεία για να συρθούν οι λαοί στους ενδεχόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
  Στη χώρα μας η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ και όλων των κυρίαρχων δυνάμεων, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των επιδιώξεων των Αμερικανονατοϊκών. Με αναβάθμιση των παλιών και δημιουργία νέων βάσεων, με την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο , με σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο, με τη δημιουργία αξόνων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και την αμερικανοστήριχτη χούντα της Αιγύπτου, με κάθε είδους πολιτικοδιπλωματικές αποστολές στην υπηρεσία των ΗΠΑ, εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας ολοένα και βαθύτερα  στους μεγαλύτερους κινδύνους.
Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται να ακουστούν και να δυναμώσουν μέσα στα σωματεία, στα σχολεία και παντού όπου ζει και εργάζεται ο λαός και η νεολαία της χώρας μας  οι αντιπολεμικές φωνές, οι φωνές που καλούν  σε φιλία και αλληλεγγύη όλους τους λαούς, τα έθνη και τις μειονότητες της περιοχής.
-Όχι στον πόλεμο! Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια!
-Όχι στον εθνικισμό, σοβινισμό και το φασισμό. Αλληλεγγύη, φιλία και ειρήνη των λαών!
-Έξω οι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ρώσοι ιμπεριαλιστές από την περιοχή
-Έξω οι βάσεις , έξω η Ελλάδα από  ΝΑΤΟ -EE. 
-Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ