Δ.Σ.ΕΛΜΕ 13-12-2018


Το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε στο σημερινό Δ.Σ της ΕΛΜΕ ήταν η σύσκεψη των αναπληρωτών της 14-2-2018.Ο πρόεδρος έφερε προς ψήφιση ένα κείμενο που κυκλοφόρησε η Πρωτοβουλία αναπληρωτών -ωρομισθίων-και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση(Πρωτοβουλία που συστήθηκε από το ΠΑΜΕ ).Αυτό το διάστημα μάλιστα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία,θεωρεί μορφή αγώνα το μάζεμα υπογραφών.
Εμείς από την πλευρά μας εκφράσαμε τη διαφωνία μας σχετικά με το να πάμε στη σύσκεψη με προαποφασισμένο πλαίσιο.
Το κομμάτι των αναπληρωτών βρίσκεται σε μια πολυδιάσπαση Πρωτοβουλιών που έχουν φτιαχτεί απο ξεχωριστές παραταξιακές δυνάμεις και δυστυχώς,αυτές οι δυνάμεις σπάνια συναντιόνται στην κίνηση του και ακόμα πιο σπάνια περνούν το κατώφλι των σωματείων.
Ενα ολόκληρο προηγούμενο διάστημα,με τις διασπαστικές κινήσεις του υπουργείου,οι συνάδελφοι αναπληρωτές παρακολουθούσαν ακριβοπληρωμένα σεμινάρια ειδικής αγωγής για" μια θέση στον ήλιο της εργασιακής αναπλήρωσης."Τα κριτήρια σκοπίμως συνεχώς μεταβάλλονταν για να κρυφτεί το πραγματικό πρόβλημα που δεν ήταν άλλο από την αδιοριστία και να μετακυλιστεί η ευθύνη απο την κυβέρνηση στον κάθε εκπαιδευτικό,που ...είχε ή δεν είχε επάρκεια για να δουλέψει λίγους μήνες και μετά να απολυθεί.Ετσι,η κυβέρνηση έμενε στο απυρόβλητο και οι αναπληρωτές εμπέδωναν μέρα με τη μέρα την αποδοχή πως θέση στον ήλιο δεν υπάρχει και πρέπει να δεχτούμε κάθε εργασιακή συνθήκη ,μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.
Η σημερινή συζήτηση,άλλη μια φορά ανέδειξε ζητήματα που ταλανίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα,και κυρίως το χώρο της αριστεράς.Το ότι δεν θα δεχόμαστε την υιοθέτηση ενός κειμένου αναπληρωτών του ΠΑΜΕ,δεν είναι για να διαφοροποιηθούμε ή να στοχοποιήσουμε το ΠΑΜΕ,όπως ειπώθηκε.Είναι γιατί έχουμε διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.Το να πας σε μια σύσκεψη για τους αναπληρωτές,με προκαθορισμένο πλαίσιο ,που έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων,δεν συνιστά αντικείμενο σύσκεψης,αλλά απλά ψευδεπίγραφη κίνηση,χωρίς τους αναπληρωτές.
Πως γίνεται τώρα,οι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων να θεωρούν ότι το να θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε κίνηση με τους αναπληρωτές,μια και δεν το κάνει η ομοσπονδία,είναι λαϊκισμός,και μάλιστα αν αποκαλύπτεις και το ρόλο της ομοσπονδίας,είναι απορίας άξιο.
Πώς εννοούν οι παρεμβάσεις τις συσκέψεις που καλούνται,με προκαθορισμένο στόχο,δεν μας ξενίζει,γιατί το είδαμε και πρόσφατα με το Μακεδονικό που ζητούνταν με κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,που κατά τα άλλα ήταν πάνω -κάτω εντάξει,να προσυμφωνήσουμε αν είμαστε σύμφωνοι με το κείμενο για να μπορούμε να συμμετάσχουμε.
Αυτές συνάδελφοι,είναι λογικές που μας ξενίζουν και αν θέλετε δεν συνάδουν με το αριστερό κίνημα.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να συνεννοηθούμε και κυρίως να δώσουμε χώρο στους συναδέλφους μας να εκφραστούν και να αισθανθούν το σωματείο σαν δική τους υπόθεση. Οταν μιλάμε για διαδικασία λοιπόν σύσκεψης,θεωρούμε ισότιμους τους συνομιλητές και συνδιαμορφώνουμε.
Δεν είναι γιατί ψαρεύουμε σε θολά νερά,δεν είναι γιατί δεν έχουμε άποψη ,ούτε γιατί θεωρούμε την  άποψή μας σαν απόλυτη αλήθεια.Δίνουμε βήμα στους συναδέλφους μας,και προσπαθούμε να συμβάλλουμε καταθέτοντας και τη δική μας άποψη,που δεν είναι άλλη από τους
ΜΑΖΙΚΟΎΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Ο.Σ

Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ