ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30
Καλούμε σε συγκέντρωση για να δοθεί τώρα τέλος στην κατάφωρη αδικία που υφιστάμεθα εδώ και χρόνια. Έχουμε τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις – Παράγουμε το ίδιο ακριβώς έργο – Απαιτούμε την απόλυτη εξίσωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων μας.
Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται στο δημόσιο σχολείο χιλιάδες αναπληρωτές οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων και το εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εμάς, τη στιγμή που δεν μας αναγνωρίζονται ισότιμα ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα. Συγκεκριμένα, δεν δικαιούμαστε – σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς – τον ίδιο αριθμό και διάρκεια αδειών με αποδοχές. Η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας μας εξαρτάται πολλές φορές από τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης και τη λειτουργία τους, όπως και η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων (αναγνώριση προϋπηρεσίας/μεταπτυχιακών κτλ). Εδώ και ένα χρόνο , δε, τα ΜΚ “πάγωσαν” για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καταργώντας στην ουσία την προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί από 1/1/16. Να σημειώσουμε ότι το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο κατάπτυστο σε σύγκριση με αυτό των μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις σε σύγκριση και με κλάδους του ιδιωτικού τομέα, π.χ. άδεια μητρότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι στα ψιλά γράμματα της σύμβασης εργασίας που υπογράφουμε αναφέρεται ότι αυτή δύναται να λυθεί για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο κρίνει η εργοδοσία.
Την ίδια στιγμή, κάθε χρόνο βιώνουμε το άγχος αν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα ένσημα για να λάβουμε το επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνουν ολοένα και λιγότεροι συνάδελφοί μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε κάθε συνάδελφο/ισσα άνεργο/η, μόνιμο/η, τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες, συλλογικότητες και σωματεία επισφαλώς εργαζόμενων, να σταθούν δίπλα μας. Καμία ανοχή στις διακρίσεις και στην άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν την υποχρέωση να εξαγγείλουν απεργία για την ημέρα της κινητοποίησης. Σε περίπτωση μη εξαγγελίας απεργίας, όσα σωματεία αυτοπροσδιορίζονται ως αγωνιστικά δεν έχουν καμία δικαιολογία για τη μη κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας 12:00-16:00.
Παλεύουμε για την εξομοίωση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στο καθεστώς των αδειών για:
  • Κανονική άδεια
  • Άδεια κύησης - λοχείας
  • Άδεια ανατροφής
  • Γονική άδεια
  • Άδεια ασθενείας τέκνων
  • Αναρρωτικές άδειες
  • Ειδικές άδειες (γάμου, θανάτου συγγενικού προσώπου, δίκης, κλπ.)
Ακόμη διεκδικούμε:
  • Να μην απαιτούνται ιατρικές γνωματεύσεις σε ετήσια βάση
  • Ενεργοποίηση των ΜΚ για τους/τις αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Καμία επιπλέον προϋπόθεση, περικοπή ή προσθήκη κριτηρίων στο ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Να μην κόβονται τα ένσημα στις ημέρες διεξαγωγής απεργιών.
  • Κατάργηση του καθεστώτος των ΑΜΩ
  • Προσμέτρηση της ώρας της σίτισης του ολοήμερου προγράμματός των δημοτικών ως διδακτική ώρα για ΟΛΟΥΣ/ΕΣ τους/τις εκπαιδευτικούς
  • Κατοχύρωση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους/ες τους/τις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς – Μόνιμους μαζικούς διορισμούς

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Π.Ε./Δ.Ε
                                                                                                     [anapleid@gmail.com]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ