Αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση – συγκρότηση και οργάνωση

Αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση – συγκρότηση και οργάνωση
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την επίθεση στο λαό και δέχεται τα συγχαρητήρια ντόπιων και ξένων αφεντικών για την επιτυχία της να περάσει με ανύπαρκτες αντιδράσεις την πολιτική που επιβάλλουν, κρατώντας το λαό στη γωνία. Με αυτό το διαπραγματευτικό χαρτί παίζει τη ζωή και το μέλλον του λαού στα τραπέζια των υποτιθέμενων συζητήσεων. Ταυτόχρονα προσπαθεί να δημιουργήσει ερείσματα,να ελέγξει τους κρατικούς μηχανισμούς για να επιβάλλει την παραμονή της στην εξουσία. Και ενώ η επίθεση στο λαό δεν έχει σταματημό, η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δημιουργεί εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων. Οι... εταίροι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βάζουν φωτιά στην περιοχή με την πλήρη ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης.
Στις 3 του Νοέμβρη καλούμαστε να ψηφίσουμε για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε ένα τοπίο που
- Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή μας μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το success story της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, πως τα σχολεία πρώτη φορά λειτουργούν κανονικά.
- Εχοντας δημιουργήσει τεράστια πλεονάσματα με αύξηση ωραρίων, περικοπές προγραμμάτων, κλείσιμο τμημάτων, μας κρατάει σε διαρκή ομηρία, με απώτερο στόχο όχι μόνο να καλύψουμε θέσεις εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να δούλευαν στην εκπαίδευση (αναπληρωτές συναδέλφους μας, που βρέθηκαν στα αζήτητα) αλλά και να κάνει όλο και πιο ασφυκτικό τον κλοιό για να αποδεχτούμε τις υποχρεωτικές κινητικότητες που ετοιμάζει! Και επιπλέον, να δηλώνει με θράσος δια στόματος και πορίσματος Λιάκου, πως αν καταστεί δύσκολη η προώθηση της πολιτικής που θέλουν να επιβάλουν, υπάρχει νέο αίμα, χωρίς κατάλοιπα συγκρότησης διεκδικητικού πνεύματος που μπορούν μια χαρά να την εφαρμόσουν.
- Ταυτόχρονα η αξιολόγηση και η κινητικότητα καθώς και πλήθος σαρωτικών αλλαγών στο δημόσιο, ετοιμάζουν ένα ακόμα πιο ασφυκτικό πλαίσιο. Και σα να μην αρκεί ο συνεχής εκφοβισμός, ετοιμάζεται και νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος που προσπαθεί να δέσει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και να κάνει όλο και πιο δύσκολη την αντίδραση τους στην επίθεση.
Τα συνδικαλιστικά μας όργανα
- Με κοινές εκλογικές διαδικασίες στο σωματείο και τα όργανα διοίκησης, οι κυρίαρχες παρατάξεις του Δ.Σ. προσπαθούν να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς στη σύγχυση και τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών. Αντί να αναζητάμε λύση των προβλημάτων μας μέσα από συλλογικές κινήσεις και διεκδικήσεις, τις αναζητάμε στους χειρισμούς των αιρετών στα όργανα διοίκησης, που εφαρμόζουν το νόμο, που μας έχει κάνει εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα.
-Και επιπλέον οι κυρίαρχες παρατάξεις παριστάνουν ότι κάνουν συνδικαλισμό υψηλού επιπέδου αλλά δραπετεύουν αυτό που κάνουν πραγματικά είναι να μην προσπαθούν να συγκροτήσουν αγώνες. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ) σφυρίζουν αδιάφορα για τα προβλήματα του κλάδου και τα βρίσκουν μια χαρά με τις κυβερνητικές πολιτικές παίζοντας το ρόλο του κυβερνητικού συμβούλου. Ενώ η αριστερά της ήττας και του εικονικού κινήματος, πρώτη και καλύτερη στη συνδιαχείριση στις μικρές εκπαιδευτικές κυβερνήσεις των ΠΥΣΔΕ απογειώνεται είτε στη… μελλοντική λαϊκή εξουσία(ΠΑΜΕ) ή είτε στα μεταβατικά προγράμματα της Αυτονομίας, που ενώ σαρώνει σε ψήφους, δεν προβληματίζεται καθόλου για την κατάσταση των άμαζων συνελεύσεων και της αποχής των συναδέλφων από τις συλλογικές διαδικασίες. Και τέλος, η αποσχισθείσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα, που δείχνει να μην έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα και έχει συντάξει (ξανά!) πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα διαχείρισης!.
Όμως, η διέξοδος βρίσκεται στους συλλογικούς αγώνες, ενάντια στις ατομικές λύσεις, δικαστικές διαφυγές και ανάθεση στους γνωρίζοντες! Στη χειραφέτηση και οικοδόμηση ενός δυνατού σωματείου διεκδίκησης και όχι συνδιαχείρισης. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμβάλλει, θεωρούμε, θετικά στην προβολή στο κίνημα μιας καθαρής γραμμής αντίστασης και αγώνα.
Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την ηττοπάθεια με κίνηση και δράση, που θα ξεπεράσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ξεπεράσουμε κάθε δικαιολογημένο σκεπτικισμό απέναντι στο συνδικαλισμό της συνδιαλλαγής και να συμμετέχουμε στα συλλογικά μας όργανα και διαδικασίες, όπου θα συζητάμε και θα βγάζουμε συμπεράσματα, θα οργανώνουμε αγώνες και όχι “διαλόγους” και εικονικές διαδηλώσεις.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ενισχύουμε ακριβώς αυτή την κατεύθυνση της αντίστασης, διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα για να ανοίξουν ρωγμές που θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις με αυτές τις πολιτικές. Μένουμε σταθερά στους αγώνες, δεν έχουμε πάρε-δώσε με τους διαδρόμους και τη συνδιαλλαγή και υπηρετούμε τη λογική του να βγουν οι εκπαιδευτικοί στο προσκήνιο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
ΑΠΟΧΗ από τα ΠΥΣΔΕ - όργανα που εφαρμόζουν στην εκπαίδευση την αντιλαϊκή πολιτική
Στην ΕΛΜΕ ενισχύστε -ψηφίστε τη γραμμή της αντίστασης και των αγώνων

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ