συνάντηση με τον υπουργο της ΟΛΜΕ και διαθεσιμων

Ο.Λ.Μ.Ε.                               
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                               
www.olme.gr                                                               
e-mail: olme@otenet.gr                                                 Αθήνα, 7/1/2014
                                                                                               
Δελτίο Τύπου

Για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Έγινε σήμερα Τρίτη, 7/1/2014, συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Εκ μέρους της ΟΛΜΕ τέθηκε το βασικό αίτημά μας, να ανακοινωθούν τώρα άλλες 445 θέσεις που να καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν  σε διαθεσιμότητα (και δεν καλύπτονται μέχρι τώρα από τις προκηρύξεις των 1400) σε δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.  Απαιτήθηκε μάλιστα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τώρα, ώστε να έχει λυθεί το πρόβλημα πριν εκπνεύσει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.
Ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και όλοι είναι απαραίτητοι, απάντησε ότι θα προσπαθήσει ώστε να μην απολυθεί κανείς. Δεν έδωσε όμως καμιά διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις μέσα στο 2014, οι οποίες σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν. Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποιο σχέδιο ή σκέψεις του υπουργείου για το που θα απορροφηθούν αυτοί οι καθηγητές. Πολύ περισσότερο μάλιστα που ήδη ξεκινάει καινούργιο κύμα διαθεσιμότητας.
Τέθηκε επίσης το ζήτημα ότι, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν εκδιωχθεί από τα σχολεία, την ίδια στιγμή χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες τμήματα και ειδικότητες δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα, ακόμα και σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά. Από κάθε άποψη, εκπαιδευτική, παιδαγωγική, λειτουργική, αμφισβητείται η ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.
Τονίσαμε για ακόμη φορά πως δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση για τη μοριοδότηση γιατί οι θέσεις είναι λιγότερες από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν απολύσεις. Τονίσαμε πως δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τρόπο διορισμού, όπως και να μην εξαιρείται κανείς από τις διαδικασίες μετάταξης. Ο υπουργός Παιδείας μας ενημέρωσε ότι από τον Οκτώβριο έχει προτείνει κοινή Υ.Α. στο Υπουργείο Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.
Γίνεται φανερό ότι σήμερα, 74 ημέρες  πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου 2014 που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων.
Να ξεσηκωθούμε όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Για να επανέλθουν στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι συνάδελφοί μας που δίδασκαν σε αυτούς. Για να συνεχίσουν οι μαθητές μας απρόσκοπτα τις σπουδές τους στους τομείς και τις ειδικότητες που επιθυμούν.
Να ενωθούμε με όλους τους εργαζόμενους, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.
Να οργανώσουμε μεγάλους συντονισμένους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ