Πορεία μαθητών σήμερα στις 10 π.μ. στα Προπύλαια


Συμμαθητές, συμμαθήτριες
Πόσο ακόμα θα είμαστε παρατηρητές της επίθεσης που εξαπολύουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ στις ζωές μας; Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είδαμε τους γονείς μας να απολύονται και τα αδέρφια μας να φεύγουν μετανάστες. Παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, μπάτσους να ρίχνουν δακρυγόνα στους μαθητές της Ιερισσού, τους αγώνες μας να καταστέλλονται βίαια και να ποινικοποιούνται.
Τον Παύλο να πέφτει νεκρός από χέρι φασίστα.
Τώρα στο στόχαστρο είναι η εκπαίδευση! Με το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», που ψηφίστηκε μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, επιβάλουν:
• Πανελλαδικές προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου με συντελεστή για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή, το γενικό λύκειο θα είναι για λίγους, γι’ αυτούς που θα’ χουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια από την πρώτη Λυκείου.
• Απεριόριστη ύλη στις Πανελλαδικές, αφού το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τράπεζα θεμάτων, δηλαδή όχι από τους καθηγητές μας, αλλά από πανεπιστημιακούς κι άλλους «ειδικούς».
Με λίγα λόγια θέλουν να πετάξουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έξω από το Γενικό Λύκειο και που να τα οδηγήσουν; Στην Τεχνική εκπαίδευση, στην οποία:
• Καταργούνται ειδικότητες και μαθήματα γενικής παιδείας και εισάγεται η «μαθητεία», η σχεδόν απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Το σχολείο μετατρέπεται σε προθάλαμο των επιχειρήσεων και οι μαθητές σε υπερεξειδικευμένους εργάτες.
Παράλληλα, επιστρατεύουν τους καθηγητές μας, προωθούν την «αξιολόγηση», τους απολύουν!
Επιπλέον, καθημερινά φασιστικοποιούν τις ζωές μας! Η πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης χρησιμοποιεί τα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα για να μας αποπροσανατολίζει και να τρομοκρατεί τους λαϊκούς αγώνες. Γιατί, η Χρυσή Αυγή δεν είναι «αντισυστημική», αλλά μαντρόσκυλο του συστήματος! Αυτό γίνεται ξεκάθαρο, άλλωστε, και από τη δολοφονία του αντιφασίστα-αγωνιστή Παύλου Φύσσα!

Φτάνει πια!
Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε! Διεκδικούμε τα δικαίωματά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, στη δουλειά (κι όχι στη δουλεία), στη ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»! ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Κανένας μαθητής έξω απ΄τα σχολεία - Κανείς καθηγητής στην ανεργία!
Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία!
Θέλουμε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία!
Έξω ο φασισμός από τα σχολεία και τις ζωές μας!

Θα απαντήσουμε με γενικές συνελεύσεις, μαζικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις!

Όλοι αυτή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 10:00 πμ στα Προπύλαια!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ