Υποχρεωτικές μετατάξεις: διαβατήριο ανασφάλειας, δουλείας, απόλυσης, ανεργίας.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

            Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει κατακαλόκαιρο να υλοποιεί έναν από τους βασικούς του στόχους, την παραγωγή -με διάφορους τρόπους και μορφές- πλεονάσματος εκπαιδευτικών. Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση χαρακτηρίζει πάνω από 6000 καθηγητές πλεονάζοντες και μετατάσσει υποχρεωτικά 4962  στην Α/θμια και σε διοικητικές θέσεις (Δ/νσεις - ΙΕΚ), καλώντας μέχρι την Παρασκευή 23/8 από συγκεκριμένες ειδικότητες αιτήσεις προτίμησης. 
           
            Πρόκειται για (ακόμη) ένα μέτρο της κυβέρνησης και των τροϊκανών αφεντικών της, στην κατεύθυνση διαπίστωσης-πιστοποίησης, αυθαίρετα και τρομοκρατικά, ενός αριθμού των εκπαιδευτικών που περισσεύουν. Ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας και με τον τρόπο αυτό κάνει πράξη το σχέδιο του να χαρακτηρίζει υπεράριθμους τους καθηγητές και κατόπιν να τους μετατάσσει-διαθέτει όπου το ίδιο επιλέξει.  Σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα, σε διοικητικές θέσεις στο δημόσιο, …στα σπίτια τους.

Αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και των κυβερνητικών επιδιώξεων να ερμηνεύεται η κίνηση αυτή σαν προσπάθεια εξασφάλισης-διασφάλισης της εργασίας  των εκπαιδευτικών. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Είναι μέτρο που κινείται στην  ίδια τροχιά με τα προηγούμενα (αύξηση ωραρίου, κλείσιμο συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καρατόμηση Τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, διαθεσιμότητα -απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων κλπ) συνεχίζοντας και εντείνοντας το χτύπημα και τη διάλυση της μονιμότητας και της σταθερότητας που χαρακτήριζε την εργασία μας, αντικαθιστώντας τη με προσωρινότητα και ελαστικότητα. Μια κατεύθυνση «ωρομισθικοποίησης» του μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση που απαιτεί την εξαφάνιση κάθε εγγύησης που υπήρχε στο σώμα των συνθηκών που καθόριζαν την εργασιακή μας σχέση. Το αύριο θα  έχει μόνο διαθεσιμότητα- μετάταξη –μετάθεση –απόλυση -ανεργία-εξαθλίωση.

            Η αίτηση προτίμησης που καλούνται (όλοι οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων αυτών) να κάνουν, ενέχει δήλωση αποδοχής της λογικής της υπεραριθμίας. Τόσο ατομικά, καθώς αυτός που αιτείται αποδέχεται ότι περισσεύει αλλά και συνολικά εντός του κλάδου νομιμοποιείται το πλεόνασμα εκπαιδευτικών πετώντας στα σκουπίδια την αλήθεια, την πραγματικότητα που είναι και θέση του κλάδου, ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

            Οι ασάφειες, τα ερωτήματα των συναδέλφων για τη διαδικασία που το υπουργείο δεν δίνει απαντήσεις, δεν είναι μόνο και κυρίως προχειρότητα και βιασύνη, αλλά αποτελούν συνειδητή επιλογή του υπουργείου που θα κόψει και θα ράψει στα μέτρα του τα όποια αποτελέσματα προκύψουν, συνεχίζοντας να προωθεί την διαίρεση του κλάδου, για να συνεχίζει να βασιλεύει η βαρβαρότητα της πολιτικής του. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία …οι απολύσεις μας!!!

            Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει στους συναδέλφους αναστάτωση, στεναχώρια, αγωνία, σημάδια κατάθλιψης, συνέπειες των ηττών που έχει τόσο ο κλάδος όσο και συνολικά ο λαός μας Μόνο που δε χωρά καμιά παράλυση και αναμονή του «μοιραίου» που έρχεται. Απαιτείται σωστή ανάγνωση των κυβερνητικών επιδιώξεων και εμπέδωση ότι αυτές δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τις σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ με τους αγώνες μας. Τίποτα δεν είναι τετελεσμένο, αλλά τα μέτρα αυτά μπορούν και πρέπει να ανατραπούν.
             
            Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και οικοδομούνται οι όροι, αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να οργανώσουμε μαζικό παρατεταμένο απεργιακό αγώνα με όλα τα σχολεία κλειστά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνος αυτός τη σύγκρουσης με τη βαρβαρότητα, της αναμέτρησης με την πολιτική που διαλύει την εργασία μας και τη δημόσια-δωρεάν παιδεία.
Ο κλάδος μπορεί και πρέπει να γίνει  ο κορμός του παλλαϊκού ξεσηκωμού για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι μαθητές που «μετατάσσονται» υποχρεωτικά από το Γενικό Λύκειο στη δουλεία της μαθητείας, οι γονείς τους που σπρώχνονται καθημερινά στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί οδοί διαφυγής και όσοι επιχειρούν να τις κατασκευάσουν οδηγούν το κλάδο και τη λαϊκή υπόθεση για μια ακόμη φορά στην ήττα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε όπως συνέβη το Μάη.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

·        Για να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο και οι υπουργικές αποφάσεις που το κάνουν πράξη
·        Για να γυρίσουν στα σχολεία όλοι οι συνάδελφοι μας μόνιμοι και αναπληρωτές.
·        Για να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας και το δικαίωμα στη δουλειά.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

deltioake.blogspot.com                                                                                                                          18/8/2013


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ