Ανακοίνωση Αντεπίθεσης Εκπαιδευτικών για την αναστολή-ξεπούλημα της απεργίας


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες εκπαιδευτικοί εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε σε απεργία, παρά τη φασιστική και πέρα για πέρα αντισυνταγματική επιστράτευση από την τρικομματική χούντα και την εμετική προπαγάνδα των επίσημων ΜΜΕ. Ο αγώνας μας όμως ξεπουλήθηκε από τους γραφειοκράτες της ηγεσίας της ΟΛΜΕ στη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της 15ης Μάη, με ένα πραξικόπημα που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι κυβερνητικές ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, μαζί με τις ΣΥΝ.Ε.Κ (ΣΥΡΙΖΑ), έφεραν πρόταση για αναστολή της απεργίας. Η άθλια μεθόδευση έγινε με την επιβολή μιας 2ης ψηφοφορίας των προέδρων, όπου θα έκριναν (ουσιαστικά ατομικά ο καθένας τους) κατά πόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απεργία! Τέτοιου είδους ερώτημα δεν είχε βέβαια τεθεί στις γενικές συνελεύσεις! Οι περισσότεροι πρόεδροι απέφυγαν τον σκόπελο ψηφίζοντας λευκό, ακυρώνοντας έτσι την απεργία. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συνέχισε την υπονομευτική στάση που είχε εξαρχής ενάντια στην απεργία διαρκείας, προτείνοντας μάλιστα στην ΑΔΕΔΥ απεργία την Τρίτη 14/5 και όχι στις 17/5(1η μέρα έναρξης των εξετάσεων) όπως ζητούσε η ΟΛΜΕ, φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο με μια απαράδεκτη ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές, ουσιαστικά να αναπαράγει την εναντίον μας προπαγάνδα!
Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των Παρεμβάσεων. Ούτε αυτές έθεσαν στις συνελεύσεις ότι ναι στην απεργία σήμαινε σπάσιμο της επιστράτευσης. Ένα τέτοιο ζήτημα δεν αφήνεται ατομικά στον κάθε εργαζόμενο να το αποφασίσει. Έπρεπε να αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις και άμεσα να οργανώσουν το σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη, με συλλογή των φύλλων επιστράτευσης από το συνδικάτο και καθημερινές συγκεντρώσεις των απεργών. Ο σπόρος του «λευκού» και της τελικής αναστολής της απεργίας υπήρχε ήδη στην πρότασή τους, ότι δηλαδή η απεργία και το σπάσιμο της επιστράτευσης θα μπορούσε να γίνει μόνο αν έβαζαν απεργία και άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα! Η συνεχής επίκληση της ανάγκης συμπόρευσης κλάδων εργαζομένων, μόνο στα λόγια από τις Παρεμβάσεις, τελικά κατάφερε να αποτελέσει το άλλοθι: από την μια για τις Παρεμβάσεις, ώστε να μην τονώσουν την αποφασιστικότητα και να μην προωθήσουν την αυτοοργάνωση της βάσης των εκπαιδευτικών ώστε να ξεκινήσει η μάχη από αυτούς και από την άλλη για τους γραφειοκράτες των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδιών, ώστε να παραλύσουν οποιαδήποτε αγωνιστική δράση και να σπείρουν την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Άλλωστε η καταλυτική πίεση προς στις ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, που όχι άδικα ξεφωνίζουν ως ξεπουλημένες οι Παρεμβάσεις, δεν μπορούσε να είναι άλλη από την υλοποίηση της απεργίας και την ουσιαστική οργάνωση του σπασίματος της επιστράτευσης από επιτροπές αγώνα και μαζικές απεργιακές φρουρές και διαδηλώσεις των καθηγητών.
Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνατότητες των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος, διακήρυξε από την αρχή ότι η απεργία μας ενάντια στις απολύσεις, την πλήρη διάλυση των δικαιωμάτων μας, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για αγώνα μπορούσε να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας και να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τη χουντική συγκυβέρνηση. Οι συνεχείς υποχωρήσεις, ήττες και αναβολές της αποφασιστικής σύγκρουσης μόνο την κυβέρνηση ωφελούν, που με τις επιστρατεύσεις και το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης που χτίζει επιχειρεί να καταργήσει πλήρως το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλει παντού την αντίληψη ότι κάθε αγώνας και αντίσταση είναι μάταιος. Σε όλες τις ΕΛΜΕ όπου παρεμβαίνουμε τονίσαμε ότι η απεργία πρέπει να γίνει και η επιστράτευση μπορεί να σπάσει στην πράξη, εφόσον ένας σημαντικός αριθμός συνελεύσεων ΕΛΜΕ ψήφιζαν υπέρ μιας τέτοιας καθαρής πρότασης και στη συνέχεια προχωρούσαν σε αγωνιστικό συντονισμό μεταξύ τους.
Οι αρνητικές εξελίξεις δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, αντίθετα πρέπει να μας θυμώνουν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να αφήσουμε τα συνδικάτα μας στα χέρια αυτών των ξεπουλημένων ηγεσιών. Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέες, ακόμα πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις παντού και να απαιτήσουμε να φύγουν όλοι όσοι ξεπούλησαν τον αγώνα μας. Να βάλουμε τις βάσεις για μια ριζική ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματός μας, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα παντού, σε κάθε ΕΛΜΕ, περιοχή και σχολείο, και να φροντίσουμε για τον συντονισμό τους με εκλεγμένους και ανακλητούς αντιπροσώπους. Η μάχη δεν τελείωσε! Πρέπει να καλέσουμε σε μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στην επιστράτευση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις για να μπλοκάρουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα αποφασίσουν τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις άλλες ανατροπές των δικαιωμάτων μας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πιο μαζικό κίνημα, με απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβρη.
  • ΚΑΤΩ  Η  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ  ΚΑΙ  Η  ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ,  ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ