συμπαράσταση στον συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, ο οποίος κινδυνεύει να απολυθεί για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!


Εκφράζουμε την αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, ο οποίος κινδυνεύει να απολυθεί για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!
O εκπαιδευτικός Στέφανος Γκουλιώνης, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό, παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Είναι μια σοβαρή πειθαρχική κατηγορία, με βάση το άρθρο 107 παρ. ε του ν. 4057/2012, που επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης.
Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή σε διαμαρτυρία την ημέρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου και τις επιπτώσεις της. Μια πολιτική που οδηγεί στη διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης και οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί συνελήφθη εντελώς  αναίτια. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στον μνημονιακό νόμο 4093/2012, ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.
Όμως, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η «ποινική» υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, είναι προφανές ότι με καμία έννοια και με κανέναν τρόπο δεν τεκμαίρεται «ανάρμοστη συμπεριφορά». Ακόμη, διαχωρίζοντας την ποινική από την πειθαρχική δίωξη, ο νέος πειθαρχικός κώδικας μπορεί να επιβάλει οποιαδήποτε ποινή, ακόμη και αν δεν έχει τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση, που είναι ή υποτίθεται ότι είναι η αιτία παραπομπής του Δημοσίου Υπαλλήλου και στην προκειμένη περίπτωση του εκπαιδευτικού Στέφανου Γκουλιώνη. Όμως, καμιά ποινική υπόθεση δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα αν δεν έχει τελεσιδικήσει, η δε πειθαρχική κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» δεν ορίζει ποια είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά, η οποία δεν ταιριάζει με την εικόνα του Δημοσίου Υπαλλήλου. Με αυτή τη γενική και αόριστη κατηγορία «τσουβαλιάζονται» υπάλληλοι που μπορεί να έχουν μια αντιδικία με έναν ιδιώτη, υπάλληλοι με πολιτική δράση, συνδικαλιστές, επιδειξίες κτλ.
Δημιουργείται δηλαδή μια μεγάλη κατηγορία προς απόλυση υπαλλήλων. Ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Ο Στέφανος Γκουλιώνης είναι άριστος εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές και πάνω απ’ όλα με ήθος, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση. Ωστόσο, αυτός ο εκπαιδευτικός μπορεί να είναι ένα από τα θύματα του νέου Πειθαρχικού Κώδικα και από τους πρώτους, μετά την μεταπολίτευση, που κινδυνεύει να απολυθεί για τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά του ενδιαφέροντα και μάλιστα με τη «ρετσινιά» του επίορκου.
·         ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!
·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΕΠΙΟΡΚΩΝ». ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4093/2012 ΚΑΙ 4057/2012!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση