Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Για την επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Καταγγέλλουμε τη νέα ισραηλινή και ιμπεριαλιστική
εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Με μια «χειρουργική» επιχείρηση ακριβείας οι δυνάμεις της φασιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ δολοφόνησαν το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Τζαμπάρι και τον γιο του. Η ισραηλινή δολοφονία είχε σαν συνέχεια  νέες  στρατιωτικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς  κατά του  παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, που πυροδότησαν άμεσες αντιδράσεις στον παλαιστινιακό λαό αλλά γενικότερα και σ’ όλο τον αραβικό κόσμο. 
Η εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, έρχεται να κλιμακώσει την ένταση στο χώρο της Μέσης Ανατολής σε μια στιγμή καθόλου τυχαία. Η επίθεση που οι Ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί αν δεν είχε πάρει το πράσινο φως απ’ τα γεράκια του  αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Και ενώ από τη μία συνεχίζει την  πολιτική της γενοκτονίας των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, ταυτόχρονα συνδέεται  με  τη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών επεμβατικών σχεδίων  στη Συρία και στο Ιράν.
Χαρακτηριστική ήταν η προκλητική δήλωση του εκπρόσωπου της αμερικάνικης κυβέρνησης, που δικαιολόγησε πλήρως τις δολοφονικές ενέργειες των σιωνιστών στο όνομα της «αυτοάμυνας»  του κράτους-τρομοκράτη στη Μέση Ανατολή. Όσο για τις δολοφονίες Παλαιστινίων η Ουάσιγκτον προτείνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση! Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μέρκελ υποστήριξε το δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ και ο «σοσιαλιστής» Ολάντ ζήτησε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο να «ασκήσει επιρροή στη Χαμάς» για τον τερματισμό των εχθροπραξιών!
Την ίδια στιγμή η  ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταδίκασε το νέο ισραηλινό έγκλημα, αλλά με δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών  έδωσε κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα. Ενώ με προκλητική εντολή της απαγόρευσε, κλείνοντας το δρόμο με μια γιγαντιαία αστυνομική-τρομοκρατική επιχείρηση, στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου να πορευθούν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Πορεία που προγματοποιήθηκε τελικά μετά την υποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στην επιμονή των διαδηλωτών.
Τα εγκλήματα που γίνονται στη Μέση Ανατολή εκπορεύονται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και πρώτα απ’ όλα τις ΗΠΑ. Στρέφονται αποφασιστικά ενάντια στους λαούς της περιοχής και προετοιμάζουν το έδαφος για πιο επιθετικές ενέργειες στον ευαίσθητο στρατηγικά αυτό χώρο. Τα όποια δήθεν κατευναστικά σχόλια προβάλλονται απο ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κλπ, έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν τις πραγματικές αιτίες της έντασης που δεν είναι τίποτε άλλο απ’ τη ιμπεριαλιστική πολιτική αυτών των δυνάμεων. Πολιτική που έχει δημιουργήσει εστίες πολέμου και απειλεί να σύρει την ευρύτερη περιοχή σε πολεμικές συρράξεις. Ο ρόλος των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας, εντάσσεται στις κατευθύνσεις αυτές, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για το δικό μας το λαό.
Καταγγέλλουμε τα νέα εγκλήματα των στρατοκρατών του Ισραήλ. 
Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τις δολοφονικές ενέργειες  της ισραηλινής κυβέρνησης, την υποστήριξη που δίνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στα ισραηλινά εγκλήματα καθώς  και την  στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συνηγορεί στην εξόντωση του Παλαιστινιακού  λαού από το ισραηλινό στρατοκρατικό καθεστώς.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να παλέψει μαζί με όλους τους λαούς για την  ήττα των ιμπεριαλιστών στο πολύπαθο χώρο της Μέσης Ανατολής αλλά και ευρύτερα. Πάλη που πρέπει να ενισχυθεί για να μπει φρένο στα σχέδια ξαναμοιράσματος του κόσμου και να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή. Η ενίσχυση της αντι-ιμπεριαλιστικής – αντι-πολεμιικής κατεύθυνσης στο λαϊκό κίνημα, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία.
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ