Όχι στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση


Όχι στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου
για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Το Υπουργείο Παιδείας, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Πρέπει να αρνηθούμε συλλογικά να απαντήσουμε στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που στήνει το Υπουργείο, θεωρώντας το κοροϊδία, εμπαιγμό και προσπάθεια νομιμοποίησης ήδη προειλημμένων αποφάσεων.
Αφού για τρία σχεδόν χρόνια, έχουμε υποστεί κατακρεούργηση των μισθών μας,  κατάργηση επιδομάτων και δώρων, φοροληστρική λαίλαπα, περιστολή της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης,  η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις ευλογίες του ΔΝΤ και της ΕΕ, ετοιμάζουν, και μέσω της αξιολόγησης, νέα επίθεση: Παρακώλυση της μισθολογικής εξέλιξης, εργασιακή αβεβαιότητα, πειθάρχηση και χειραγώγησή όλων μας, κατηγοριοποίηση σχολείων - εκπαιδευτικών - μαθητών, άρση μονιμότητας, εφεδρείες και απολύσεις. Επιδιώκουν να μετατρέψουν το σχολείο σε σύγχρονη ζούγκλα, όπου θα κυριαρχεί ο ατομισμός και ο ανταγωνισμός και ο ένας θα προσπαθεί να «φάει τις σάρκες» του άλλου.
Το ερωτηματολόγιο είναι το τέχνασμα για να μας κάνουν συνυπεύθυνους στους δικούς τους στόχους. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε αλλά να τους το επιστρέψουμε. Δε θα βάλουμε μόνοι μας τα χέρια μας, για να βγάλουμε τα μάτια μας!
Πριν από δυο χρόνια σε μια προσπάθεια του Υπουργείου να νομιμοποιήσει την αυτοαξιολόγηση των σχολείων βρήκε τις πόρτες κλειστές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κοροϊδία και δεν έπεσαν στην παγίδα. Το Υπουργείο μόλις και μετά βίας βρήκε μερικές δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα για να δείξει ότι η αυτοαξιολόγηση προχωράει.
Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει στην επίθεση με όχημα την αξιολόγηση.
Καμιά αξιολόγηση! Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο της. Η αξιολόγηση θα φέρει εφεδρεία και απολύσεις!!
Απαιτούμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά! Διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Αυξήσεις στους μισθούς.
Να αρνηθούμε τη συμπλήρωση τους ερωτηματολογίου. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εκφράζονται μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και όχι μέσα από στημένους μηχανισμούς του Υπουργείου.


deltioake.blogspot.com                                          2/10/2012
 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ