ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ







ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ



Με απλά λόγια: η Αφροδίτη, ο Βαγγέλης, ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Ελένη, η Ουρανία κ.α.. Μια ομάδα απλών συναδέλφων, συνδικαλιζομένων και μη, που αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την παθητική στάση, την γκρίνια, τη μιζέρια, την αδιέξοδη και ατελέσφορη μεμψιμοιρία, που αποφασίσαμε να βροντοφωνάξουμε και να διατρανώσουμε προς τα έξω αυτό που όλοι λίγο – πολύ ψιθυρίζουμε εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του συλλόγου, της οικογένειας ή της παρέας μας: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Με τη διαφορά ότι εμείς πιστεύουμε πως αυτό το «κάτι» που «πρέπει να γίνει» οφείλουμε να το πράξουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι να το περιμένουμε από φανταστικούς «υπερήρωες» - σωτήρες, αντιπροσώπους, ομοσπονδίες, κόμματα, υποψηφίους, βουλευτές, υπουργούς κλπ



ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ



Με απλά λόγια και πάλι: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Να ενώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους ει δυνατόν τους συναδέλφους κάτω από την κοινή ενωτική σημαία της διεκδίκησης των δικαίων μας, της αξιοπρέπειάς μας, της ίδιας της ζωής μας, του μέλλοντος των παιδιών μας και γενικώς όλων εκείνων που καθημερινά τσαλαπατιόνται και αφανίζονται από τη λαίλαπα της καταστροφικής και προσβλητικής για όλους μας μνημονιακής πολιτικής.


Πρώτιστος στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός μαζικού και δυναμικού κινήματος βάσης που θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλει αιτήματα, να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και κινητοποιήσεις και να διεκδικεί την υλοποίησή τους. Θέλουμε να φέρουμε τον εκπαιδευτικό στο επίκεντρο των γεγονότων. Από κομπάρσοι να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να προβάλλουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα κάθε αίτημά μας, από το σπουδαιότερο πολιτικό ή κλαδικό ως και το τελευταίο που μπορεί να αφορά μόνο μερικούς από μας κι όχι το σύνολο του κλάδου (αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ότι δεν αξίζει ανάδειξης). Φιλοδοξούμε να γίνουμε το έναυσμα που θα πυροδοτήσει τη χρόνια τώρα συσσωρευμένη οργή στις ψυχές των συναδέλφων και θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές εκρήξεις που θα συντρίψουν το σαθρό οικοδόμημα του αντιλαϊκού και αντιεκπαιδευτικού κατεστημένου.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Σας καλούμε όλους να ενωθούμε σε ένα κοινό, αδιάσπαστο, αγωνιστικό μέτωπο που θα αναδείξει με επιμονή τα προβλήματά μας και θα διεκδικήσει με πείσμα και αποφασιστικότητα λύσεις. Ένα κίνημα που θα πιέσει ασφυκτικά και θα επιβάλει στις Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ) να εγκαταλείψουν την παράξενη (έως και ύποπτη) ως τώρα αδράνειά τους και να προκηρύξουν κινητοποιήσεις που θα προβάλλουν αποτελεσματικά τα αιτήματά μας και θα δώσουν όραμα και προοπτική τόσο στον κλάδο όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.


Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινάμε δεν περισσεύει κανείς. Τείνουμε το χέρι προς όλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής-κομματικής τοποθέτησης. Δεν σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Δεν θέλουμε να γίνουμε αντιπρόσωποι στη θέση των αντιπροσώπων. Θέλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό. Να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να εντοπίσουμε τα θέματα που πρέπει άμεσα να αναδειχθούν και να καταστρώσουμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Ισχύς του συστήματος είναι η αδιαφορία, ο ατομισμός, η περιχαράκωση και η διχόνοιά μας. Την ενότητά μας τρέμουν! Αυτή λοιπόν θα πρέπει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε πάση θυσία. Ενωμένοι είμαστε ανίκητοι!



ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις