ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ



Αγαπητέ συνάδελφε,αγαπητή συναδέλφισσα,

με τα μάτια στραμμένα στα θύματα του εγκλήματος της Μάνδρας,τόσο τους νεκρούς όσο και τους ζώντες που περνούν μαι τρομερή δοκιμασία,θα ήθελα να σας απευθύνω αυτή την επιστολή.
Η πραγματικότητα που έζησαν πρόσφατα οι κάτοικοι των πληγέντων δήμων,έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο.πόσο αβέβαιη και εύθραυστη μπορεί να είναι η ευημερία μας. Ζώντας σε ένα κράτος που δεν έχει καμια διάθεση να επενδύσει για το λαό του,είναι απαραίτητο να πάρουμε και σε αυτή τη φάση την κατάσταση στα χέρια μας.Αν ο λαός της Μάνδρας δεν οργανωθεί να διεκδικήσει το δικαίωμα του να ξαναχτίσει τη ζωή του,βγαίνοντας από τα συντρίμμια και τη λάσπη ,κανένας δεν πρόκειται να φροντίσει για αυτόν.
Εκτός από αλληλοκατηγορίες που δεν αναδεικνύουν τον πραγματικό υπαίτιο του εγκλήματος,που δεν είναι άλλος από αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα της κάθε είδους εκμετάλλευσης,τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός μας.
Χθες το έγκλημα στο Σκαραμαγκά,σήμερα στη Μάνδρα ,αύριο οπουδήποτε...
Στις 30-11-2017 έχουμε συνέλευση στο σωματείο μας.Μην μείνεις στον πελατειακό ρόλο του ψηφοφόρου!Δεν υπάρχουν σωτήρες,καλοί και κακοί διαχειριστές.Η πραγματικότητα έδειξε πως κανένας δεν έδωσε απάντηση στο δικό σου καθημερινό πρόβλημα. Οταν γυρίζεις από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσεις ωράριο. Οταν το πλαίσιο που δουλεύεις γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Οταν ζεις με την ανασφάλεια που θα βρίσκεσαι φέτος. Οταν σου γεμίζουν το κεφάλι με ενοχές για τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης. Οταν δεν μπορείς να ζήσεις από το μισθό σου .Οταν δε μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι σου τις κρύες μέρες του χειμώνα. Οταν δεν μπορείς να ελέγξεις την ανεξέλεγκτη κοινωνική διάλυση που φέρνουν οι μαθητές στο σχολείο και καλείσαι να τη διαχειριστείς. Οταν κάθε μέρα σε γεμίζουν με φούμαρα για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης,που εσύ ούτε σχεδιάζεις,ούτε έχεις λόγο. Οταν σου μιλάνε για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουνε κι εσύ θα τις φέρεις μέσα από τον πειθήνιο ρόλο σου στις αξίες τους. Οταν οι συνδιαχειριστές μοιράζουν με δίκαιο τρόπο την αδικία στην πλάτη σου,έχοντας σε μεταμορφώσει σε άνθρωπο λάστιχο .Οταν καλείσαι να κάνεις μάθημα σε 27αρια τμήματα υποκύπτοντας στο εφικτό του συστήματος. Οταν βλέπεις τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από το κεφάλι μας και σε καλούνε να δεχτείς τους δυνάστες για φίλους. Οταν σου πρόβαλαν τα ψεύτικα λόγια τους για οράματα.
Μην δεχτείς άλλη επίθεση στα εργασιακά σου δικαιώματα.Μην δεχτείς άλλους φραγμούς για τους μαθητές σου μέσα από το Νέο Λύκειο.
Μην δεχτείς πως ή ήττα είναι μονόδρομος.
Στάσου ξανά στα πόδια σου και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
Κάνε ξανά το σωματείο χώρο διεκδίκησης και ρήξης με αυτή την πολιτική και όχι συνδιαχείρισης και συνδιαλλαγής.
Άνοιξε δρόμο για την ελπίδα και την προοπτική των αγώνων μας.
Σε αυτη την κατεύθυνση στοχεύουμε κι εμείς,
Στήριξε την κοινή μας προσπάθεια.
30 Νοέμβρη έχουμε συνέλευση.Να είσαι εκεί!!

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις